www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Skoda Octavia стана на 20 години

14.09.2016 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 3751 прочитания
A+ | A-

Точно преди 20 години, през септември 1996 г., Skoda започва производството на първото модерно поколение Octavia. Две десетилетия по-късно моделът е абсолютният бестселър на чехите и се произвежда в няколко страни, между които и Китай.

Първото поколение се появява на чертожната дъска през 1992 година, около година след присъединяването на марката към Volkswagen Group. Тогава чехите използват нова платформа на немците, за да изградят новата Octavia - архитектура, споделяна с VW Golf 4.

През годините повече от пет милиона клиенти избират Octavia - независимо дали за семеен автомобил или за служебна кола. В момента Octavia е в трето поколение, като за първата половина на годината са били доставени почти 120 000 единици по целия свят - с осем процента повече от същия период на 2015 г.

Името Octavia е използвано за първи път през 1959 година, когато Skoda пуска малък семеен автомобил с 4-цилиндрови мотори. Името идва от факта, че това е осмият модел на компанията.Тагове: octaviaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ