www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рос Браун: Не съм получавал оферта, не съм отказвал

29.07.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2709 прочитания
A+ | A-

Рос Браун: Не съм получавал оферта, не съм отказвал

Бившият технически директор на Ferrari и бивш собственик на отбор във Формула 1 Рос Браун отхвърли спекулациите, че може да се върне в световния шампионат.

Подобни информации се появиха още миналата седмица и бяха рестартирани вчера, след като няколко репортери засякоха Браун в самолета от Лондон до Франкфурт.

Слуховете за завръщането на 61-годишния Браун звучат логично, като се има предвид, че в сряда Ferrari официално обяви, че техническият директор на тима Джеймс Алисън е напуснал. Алисън беше сред протежетата на Браун, а италианците твърдят, че искат да привлекат Рос като консултант.

Според германската телевизия RTL тези слухове са безпочвени и станцията обясни, че Браун е пътувал за град Марбург в Германия, за да открие там експозиция, посветена на Михаел Шумахер.

„В ексклузивно интервю за RTL Рос Браун категорично отрече, че е възможно да се върне във Ferrari”, се казва в съобщение на телевизията.

„Не съм имал никакви контакти с Ferrari, не знам откъде идва тази информация – заяви преди дни Браун. – Не съм получавал оферта, не съм отказвал на никого. Но човек никога не трябва да казва никога. Животът ми е доста натоварен и нямам и един свободен ден.”

Много британски журналисти реагираха бързо на слуховете за завръщането на Браун като се опитаха да намерят мотив за това, но нито един не успя да открие смислен такъв.

Браун се пенсионира в края на 2013, след като освободи поста на шеф на тима на Mercedes, който е изграден на базата на неговия Brawn GP, който спечели двете титли през 2009 и който Браун купи за символична сума при изтеглянето на Honda от Формула 1.

С Рос Браун Ferrari постигна най-големите си успехи във Формула 1 между 2000 и 2004, включително и петте поредни световни титли на Михаел Шумахер.

След като се пенсионира Браун се отдаде на любимия си риболов и участва в риболовни екскурзии от по няколко седмици в най-затънтените краища на света.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ