www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai с рекорд за скорост за кола с горивни клетки

28.06.2016 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Kiril Stoykov | 3684 прочитания
A+ | A-

Бъдещето на устойчивата мобилност направи огромен скок напред с епичното пътуване на Hyundai от Берген до Болцано. От Северна до Южна Европа пътуването премина през пет държави за пет дни, поставяйки нови рекорди по целия път, изцяло захранвано от водородни горивни клетки.

Така моделът с горивни клетки ix35 Fuel Cell на Hyundai постави нов рекорд за скорост от 170 км/ч по обществената пътна мрежа в Европа. Веднага след като колоната стигна Германия, където трафикът често е по-бърз в сравнение с други райони, ix35 Fuel Cell се движеше с лекота във високоскоростния трафик, дори на дълги разстояния.

Моделът ix35 Fuel Cell е първият в света серийно произведен автомобил от този вид, наличен в търговската мрежа. Още повече, че по европейските пътища се движат 300 автомобила Hyundai ix35 Fuel Cell в 12 държави. Това е повече от автомобилите с горивни клетки на всички други производители, взети заедно.

Тръгвайки от Берген, Норвегия, Hyundai предприе най-дългото пътуване с автомобили с горивни клетки през Европа, като пропътува 2 500 км с ix35 Fuel Cell. Автомобилите използваха само съществуващата инфраструктура от станции за зареждане на горивни клетки, за да изминат пътя до Болцано в Италия. Автомобилите преминаха през Дания, Германия и Австрия, преди да достигнат крайната цел Болцано, столицата на провинция Южен Тирол и мястото на първата водородна станция за зареждане в Италия.

За да осъществи пътуването до Италия, ix35 разчита изцяло на съществуващите в Европа водородни станции за зареждане, чийто брой непрекъснато расте. Само в Германия са планирани до 400 водородни станции за зареждане до 2023 година. Пробегът с един резервоар с водород е почти 600 км, сравнение в негова полза спрямо традиционно задвижваните автомобили, но за разлика от тях емисиите са само водна пара.Тагове: водородгоривниклеткихюндайНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ