www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Siemens и Valeo с общ проект за двигатели за елмобили

03.05.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 912 прочитания
A+ | A-

Siemens и Valeo с общ проект за двигатели за елмобили

Германската компания за високи технологии Siemens и базираният във Франция производител на части и системи за автомобилната индустрия Valeo подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие в областта на високоволтовите двигатели за електрически автомобили. С обединението двете фирми целят да се наложат като световен лидер в производството на иновативни и достъпни високоволтови компоненти, както и системи за цялата гама от електрически автомобили, включваща хибриди, плъгин хибриди и изцяло електрически автомобили.

„Изключително сме щастливи от възможността да обединим нашите силни страни с тези на Siemens в областта на електрическите двигатели“, коментира Жак Ашенброих - председател и главен изпълнителен директор на Valeo: „С експертизата на Siemens, който е лидер в електрониката и електрическите мотори, Valeo ще продължи да бъде технологичен лидер, предлагайки пълна гама от технологии - от микрохибриди до напълно електрифицирани  решения. Това съвместно предприятие демонстрира способността на европейските компании да установяват индустриални сътрудничества с цел предлагане на иновативни технологии  на световния пазар“.

„Съвместното предприятие Valeo – Siemens е още един пример за създаването на компания, изцяло базирана в Европа. Съчетавайки изключителния опит на Siemens в сферата на електрическите двигатели и инвертори и този на Valeo в автомобилния бизнес, двете компании имат солидна основа на бързоразвиващия се пазар за електрическа мобилност“, сподели Клаус Хелмрих - член на борда на директорите на Siemens AG.

Valeo ще допринесе за развитието на съвместното предприятие със своя бизнес за високоволтова електроника (част от Powertrain Systems Business Group), включващ 200 служители, 90 от които във Франция. Siemens ще участва със своя E-Car Powertrain Systems Business, включващ около 500 души.

Съвместното предприятие ще е отговорно за развитието, продажбите и производството на високоволтови електрически мотори и силови електроники над 60V, необходими за електрическите коли и лекотоварни автомобили. Освен това, ще предлага разширена гама от продукти - хибридно задвижвани модули и решения, включващи електрически мотори, системи за удължаване на пробега, DC/DC конвертори, инвертори и зарядни устройства, както и напълно електрифицирани двигатели.Тагове: SiemensValeoелмоторелмобил

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4