www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Монте Карло 2016": Ожие остана без преследвачи

23.01.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2903 прочитания
A+ | A-

Световният шампион Себастиен Ожие с VW Polo WRC остана без реални преследвачи в битката за първото място в рали „Монте Карло”, след като днес отпаднаха Крис Мийк със Citroen DS3 WRC и №2 в тима на VW Яри-Мати Латвала.

Съботният ден започна с 51,55-километровият етап Лардие е Валенса – Файе, където Ожие даде най-добро време, но успя да изпревари Мийк с едва 10 секунди пред Мийк. Във втората отсечка обаче шампионът добави още 10 секунди и авансът му отскочи на 30 секунди преди обедната сервизна зона.

Следобедните отсечки обаче се оказаха фатални за Мийк и Латвала. Първо се оказа, че Крис е ударил голям камък, който е пробил скарата на колата му, а при следващите удари е пострадала скоростната кутия и Мийк трябваше да се откаже от състезанието.

В 11-ата отсечка Латвала излетя от пътя и падна в дълбока канавка, но успя да се измъкне, като едва не сгази един фотограф и продължи, но не успя да стигне до следващата отсечка заради пораженията по колата.

Проблемите на Мийк и Латвала изстреляха на второ място другия пилот на VW Андреас Микелсен, който обаче ще трябва да се отбранява от Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC. Белгиецът направи перфектен избор на гуми за последните два етапа днес, спечели ги и се озова на 12,5 секунди зад Микелсен.

 

Класиране след третия ден на рали „Монте Карло”:

1. Себастиен Ожие, VW Polo WRC 3:19.05,7 ч.

2. Андреас Микелсен, VW Polo WRC      +1.59,7 мин

3. Тиери Нювил, Hyundai i20 WRC         +2.12,2 мин

4. Мадс Остберг, Ford Fiesta WRC +4.25,9 мин

5. Стефан Лефевр, Citroen DS3 WRC      +7.29,4 мин

6. Бриан Буфие, Ford Fiesta WRC  +9.12,9 мин и др.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ