www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пускат движението по 13 км от Северната скоростна тангента (+видео)

29.12.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 4164 прочитания
A+ | A-

На 30 декември се пуска движението по готовия 13-километров участък от Северната скоростна тангента. Той включва отсечките между „Ботевградско шосе“ и булевард „Лазар Михайлов“, и от Околовръстния път до пътя за Требич. Общата дължина на новото транспортно съоръжение в София е 16,54 км.

Инфраструктурният проект е важен за София и страната, тъй като с обекта се свързват автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Тангентата не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между три европейски коридора – №IV, VIII и X. През тях се осъществява трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.

Изпълнител е консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: "Хидрострой“, „Пътни строежи Велико Търново“, "Пътинженерингстрой“, „Пътстрой Бургас“ и „Водстрой 98“. Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор осъществи Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ“, срещу договор за 882 хил. лв. с ДДС.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "