www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Bentley ще прави супер автомобил за 1,5 милиона долара

23.09.2015 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1218 прочитания
A+ | A-

Bentley ще прави супер автомобил за 1,5 милиона долара

На автомобилното изложение в Женева през март Bentley представи концептуалния EXP 10 Speed 6, който беше посрещнат от почитателите на спорните автомобили, а много специалисти отсякоха, че британската марка има нужда по-малък и динамичен модел. Но с оглед на това, че още няма информация за двигателите, с които ще бъде задвижвана серийната версия на EXP 10, е трудно да се предположи къде точно ще се вмести този модел в гамата на Bentley.

Явно обаче в компанията мислят за развитието на концепта, тъй като главният изпълнителен директор на Bentley Волфганг Дюрхаймер заяви, проектът тепърва ще набира скорост, но все още не е ясна в каква посока ще поеме – по-достъпен спортен автомобил или високотехнологичен и доста скъп модел.

Факт е, че най-накрая Bentley се престраши да стъпи в нови за марката територии. Компанията вече показа първия си SUV Bentayga, който ще е доста по-скъп от всичките си преки конкуренти.

„Предполагам, че на пазара има място за нов модел на Bentley с цена 1,5 милиона долара”, обясни Дюрхаймер по повод бъдещето на спортния модел, който може да е базиран на EXP 10 Speed 6.

Този ход ще изправи Bentley срещу законодателите на модата при супер и хипер спортните автомобили – Ferrari LaFerrari, McLaren P1 и Koeniggsegg Agera R. Какво ще измисли британската марка може би ще стане ясно малко преди 2019, за когато се очаква дебютът на новия модел.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ