www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първо място за Nissan GT-R в Премиум рали София-Свети Влас

20.06.2015 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: Jordan Lukanov | 3444 прочитания
A+ | A-

Nissan GT-R Black Edition с екипаж Христо Томов и Томи Томов, спечели първото място в генералното класиране на приключилото вчера трето издание на "Премиум рали София-Свети Влас 2015”. Финалът на уникалното за България рали бе пред хотел "Маринела“ в София и събра много почитатели на високите скорости, скъпите коли и красивите жени.

Втори в генералното класиране, само с една точка разлика от финалиста, останаха Й. Димитров и В. Атанасов - също с Nissan GT-R Black Edition. Третото място остана за Д. Димитров и Т. Белчинов - с Porsche 911 Tech Art.

През последните 3 дни пътищата в България и Сърбия бяха от мощния рев на едни от най-атрактивните автомобили в цял свят. Конвоят с тях тръгна от „Марина Диневи“ в Свети Влас на 17 юни - с първа дестинация драг на летище „Бършен“ край Сливен. Най-добър резултат там даде Porsche 911 Tech Art, който с неговите над 700 к.с. записа 10,69 сек. -  едно от най-добрите Драг времена за стокови автомобили и получи специален приз за „Най-бърз отбор“.

На втория ден състезателите преминаха по емблематични за рали шампионати пътища чрез трасето Велинград - Боровец и след това през София за Белград. То включваше три точни езди, отборът на М. Димитров с Porsche Cayеnne Turbo беше в челните места на всичките.

На писта „Навак“ край Белград, където беше и второто изпитание за скорост – Тime Аttack, най-добри времена дадоха Porsche 911 Tech Art и двата Nissan GT-R Black Edition. Крайното класиране на състезателите се извърши на базата на получените резултати, след сумиране на всички точки получени от даден екипаж.

Пилотен автомобил на ралито беше Maserati Ghibli с индивидуално брандиране, включващо българското знаме, а талисманът на „Премиум рали 2015“ беше специално пристигналият Mercedes AMG GT – с 503 к.с., от 0 до 100 за 3,7 секунди. Благотворителната кауза на ралито тази година бе „За най-добрите кандидати за развитие в областта на информационните технологии в Софтуерния Университет“. Събраните средства отиват за стипендия, която Софт Уни ще удвои.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ