www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren върна Алонсо в 2001 година

11.06.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 1788 прочитания
A+ | A-

McLaren върна Алонсо в 2001 година

Не може да се сърдите на Фернандо Алонсо, че е ядосан. Този сезон резултатите му с McLaren-Honda не са особено окуражаващи, поне до момента: едно отпадане, 12-о място, 11-о място и после три поредни отпадания.

След 7 старта Алонсо все още няма точки и в Монреал дойде избухването му по радиото, че изглежда като „аматьор” в битката с пилоти с по-силни и по-бързи коли от неговата.

Тези резултати напомнят на първия сезон на Фернандо във Формула 1 през 2001 година, когато той кара за опашкаря Minardi. В началото на сезона Алонсо започна с 12-о място, после взе едно 13-о място, после два пъти отпадна, пак завърши 13-и и после пак отпадна.

Естествено, потенциалът за развитие на McLaren-Honda е много по-голям от този, който притежаваше Minardi, а след Гран при на Канада испанецът отново заяви, че не е загубил вяра в тима и доставчика на мотори и вярва, че отново ще се бори за световната титла. Но след случилото се в Канада тази перспектива не изглежда много близка.

Алонсо вече обясни, че репликата за „аматьорите” е била преувеличена и той по-скоро се е раздразнил заради момента, в който му говорят по радиото от бокса, а не заради указанията, че трябва да пести гориво, които дойдоха още в началото на надпреварата.

„Когато си заобиколен от коли, които търсят начин да те изпреварят и водиш няколко битки, икономията на гориво не е особено важен приоритет – заяви Алонсо. – Знаех, че по-късно в хода на състезанието ще има по-подходящ момент за пестене не гориво.

„Затова, след като три или четири пъти ми напомниха по радиото, че трябва да пестя гориво, аз отговорих: „Оставете ме сега да се състезавам, да се забавлявам на пистата и по-късно ще мисля за горивото.

„Когато се бориш за всяка позиция на пистата срещу коли, които са с 35 км/ч по-бързи от теб на правата, не е никак лесно имах чувството, че карам кола от друг, по-слаб шампионат. Когато другите те задминават с лекота, наистина изглеждаш като аматьор, което не е приятно.”

Напрежението в McLaren-Honda се покачва, а Алонсо и Дженсън Бътън отпаднаха в Канада заради проблеми с ауспусите, които обаче са били различни, уточниха от тима, а Бътън пропусна квалификацията, тъй като получи повреда в една от хибридните системи.

Джеймс АлънСнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ