www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фишове за 30 хиляди лева написа ДАИ на Калотина

11.05.2015 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 1378 прочитания
A+ | A-

Фишове за 30 хиляди лева написа ДАИ на Калотина

Актове на глоби за около 30 хиляди левва написаха инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“, по време на петчасова акция, която се проведе вчера на българо-сръбската граница при ГКПП „Калотина“. Основният акцент на проверките бяха автобусите, влизащи на територията на България. От проверените 14 автобуса на 11 бяха съставени актове.

Проверяващите констатираха масово неспазване на изискванията за управлението и почивката на водачите, както и нарушения, свързани с тахографските листа. Един от водачите беше без свидетелство за управление на МПС. При един от автобусите беше установено, че предното челно стъкло е спукано, за което също беше съставен акт.

На 9 май 2015 г. в района на граничния пункт са задържани товарен микробус, превозващ 43 сирийски граждани, както и седем местен лек автомобил с други 14 граждани на Сирия. Те са декларирали пред проверяващите, че са заплатили за превоза. В следствие на това контролните органи на ИА „Автомобилна администрация“ са наложили глоба от по 1500 лева на водачите, а превозните средства са спрени от движение за срок от 6 месеца.

Масираните проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове. От началото на тази година са установени близо 50 нерегламентирани превози.

Припомняме, че на 27 април 2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, под ръководството на министър Ивайло Московски беше дадено началото на извънредните проверки на граничните пунктове. По време на тази инспекция бяха съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. При един от автобусите беше констатирано, че двамата водачи са без свидетелства за управление на МПС. На борда на превозното средство не бяха открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4