www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

5830 нарушения отчете полицейска операция на TISPOL

28.04.2015 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 2436 прочитания
A+ | A-

5830 нарушения отчете полицейска операция на TISPOL

5830 нарушения на разрешената скорост за движение на пътя са констатирани от служители на пътна полиция в страната за времето от 13 до 19 април. През този период се проведе полицейска операция, организирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL. На територията на всички държави-членки на организацията бяха извършени засилени проверки над водачите на МПС за спазване на разрешената скорост за движение.
 
868 от констатираните нарушения са установени от пътните полицаи, осъществяващи контрол с технически средства без монтирани видеозаписващи устройства, а 4962 нарушения са засечени от автоматизирани технически средства. По време на проверките, освен спазването на разрешената скорост за движение по пътищата, бе извършен контрол на водачите за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Съставени са 20 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса на застраховането, 12 от които са от служители на СДВР. В хода на акцията са установени 11 обявени за издирване, 45-ма нелегално пребиваващи емигранти на територията на страната, два случая на притежание на наркотични вещества. Разкрити са 60 други криминални престъпления – най-вече управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ