www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След 5 години Европа спира да дава пари за асфалт

24.03.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 1621 прочитания
A+ | A-

След 5 години Европа спира да дава пари за асфалт

„Периодът 2014-2020 г. е последният програмен период, в който Европа ще дава пари за асфалт. Затова трябва стратегически да се обмисли как след това ще се финансира рехабилитацията и изграждането на инфраструктура в страната.“ Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на конференцията "Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2015 България и Западни Балкани", която се проведе днес в София.

„В Стратегията за развитие на пътната инфраструктура, която предстои да бъде одобрена от Министерския съвет, са заложени два приоритета – ефикасното поддържане на вече изградените и рехабилитирани пътни участъци от републиканската мрежа и въвеждането на интелигентни транспортни системи, които в средносрочен времеви хоризонт да унаследят винетните такси“, подчерта той.

„През периода 2014-2020 г. трябва да доизградим магистралите "Марица" и "Струма", включително Лот 3 и при наличие на ресурс – първите два Лот-а на АМ "Хемус" (между Ябланица и разклона Плевен/Ловеч)“, обясни заместник-министърът. Той допълни, че с външно финансиране ще се работи по изпълнението на останалите приоритетни проекти – тунелът под връх Шипка, остатъкът от АМ "Хемус" и участъкът Ботевград – Видин от Е-79.

„С около 200 млн. евро от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъде финансирана рехабилитацията на първокласна пътна мрежа, извън европейската TEN-T, както и на второкласни и третокласни пътища, осъществяващи връзката между регионалните центрове“, напомни Николай Нанков.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ