www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След 5 години Европа спира да дава пари за асфалт

24.03.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 1943 прочитания
A+ | A-

След 5 години Европа спира да дава пари за асфалт

„Периодът 2014-2020 г. е последният програмен период, в който Европа ще дава пари за асфалт. Затова трябва стратегически да се обмисли как след това ще се финансира рехабилитацията и изграждането на инфраструктура в страната.“ Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на конференцията "Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2015 България и Западни Балкани", която се проведе днес в София.

„В Стратегията за развитие на пътната инфраструктура, която предстои да бъде одобрена от Министерския съвет, са заложени два приоритета – ефикасното поддържане на вече изградените и рехабилитирани пътни участъци от републиканската мрежа и въвеждането на интелигентни транспортни системи, които в средносрочен времеви хоризонт да унаследят винетните такси“, подчерта той.

„През периода 2014-2020 г. трябва да доизградим магистралите "Марица" и "Струма", включително Лот 3 и при наличие на ресурс – първите два Лот-а на АМ "Хемус" (между Ябланица и разклона Плевен/Ловеч)“, обясни заместник-министърът. Той допълни, че с външно финансиране ще се работи по изпълнението на останалите приоритетни проекти – тунелът под връх Шипка, остатъкът от АМ "Хемус" и участъкът Ботевград – Видин от Е-79.

„С около 200 млн. евро от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъде финансирана рехабилитацията на първокласна пътна мрежа, извън европейската TEN-T, както и на второкласни и третокласни пътища, осъществяващи връзката между регионалните центрове“, напомни Николай Нанков.СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ