www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След 7 г. завършен магистрален пръстен у нас

03.04.2013 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: | 1486 прочитания
A+ | A-

До 2020 година България може да има напълно завършен магистрален пръстен. Това прогнозира президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към гостите на церемонията в НДК по случай 130-годишнината от създаването на пътна администрация в България. Заедно с вече изградените магистрални пътища у нас предстои до 2015 г. да бъдат завършени около 300 км, а още около 400 км – до 2020 година, каза държавният глава и поздрави пътните строители, проектантите и администраторите, които отбелязват юбилейната си годишнина.
Росен Плевнелиев призова да продължи работата по изграждането и по ремонта и рехабилитацията на съществуващата пътна мрежа, която остава национален приоритет, „без значение кой колко е построил“. Освен държавния бюджет и финансирането по европейските програми, държавният глава изрази очакване в пътния сектор възможно по-скоро да бъдат стартирани публично-частните партньорства, като „нов модел за развитие на България, който да бъде приложен и в други сектори като околната среда“. Доброто планиране и осъществимите модели ще доведат до успех, а българските компании вече са показали, че могат да строят качествено и на приемлива цена, подчерта още държавният глава.
Участие в церемонията по случай годишнината на пътната администрация взеха вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "