www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

20 седлови влекача Stralis на метан от Iveco за АРЕНА И.Т. (+HD видео)

12.03.2013 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 3833 прочитания
A+ | A-

- Разходът от 30 лв/100 км на италианските еко камиони е три пъти по-малък от дизеловите аналози и очертава бърза възращемост на инвестицията от близо 2 милиона евро (с ДДС) на г-н Иван Тобиев
- Мащабната покупка за размерите на България беше уважена от г-н Борислав Георгиев, Маркет мениджър на Ивеко България, и от г-н Серджо Пиперно Биер, Маркетинг мениджър на Ивеко за Централна и Източна Европа

На специална церемония днес в Пловдив, Iveco достави на АРЕНА И.Т.ЕООД 20 влекачи AT440S33T/P Stralis CNG (сгъстен природен газ). Събитието се състоя в Пълдин Транс Сервиз ООД, оторизираният от 2002 г. дилър на Iveco за региона. Доставката на CNG камиони Ивеко затвърди ангажимента на двете компании към опазването на околната среда. АРЕНА И.Т. инвестира в най-иновативният наличен на пазара на влекачи продукт, задвижван с природен газ. Благодарение на инвестицията си АРЕНА И.Т. значително ще ограничи повлияването на околната среда от дейността си.
Камионите са оборудвани с двигател Cursor 8, ЕЕV, CNG с 330 к.с. (243 kW) - една от версиите отговаряща най-точно на изискванията на клиента за надеждност и рентабилност. CNG технологията гарантира значителни предимства за околната среда като намаляване на емисиите от CO2 и твърди частици, и много по-ниски нива на шум. Версиите на CNG (сгъстен природен газ) запазват същите експлоатационни качества, продуктивност и обороти, както на съответстващите им дизелови модели, като в същото време намаляват с 15% TCO (общата стойност на собствеността).
Управляващият директор на Арена И.Т. ЕООД, г-н Иван Тобиев, не скри удовлетворението си по време на събитието: "Тествахме първите два Iveco Stralis и при пълно натоварване постигнахме средно между 25 и 27 кг /100 км разход на гориво - резултат по-нисък от очакваното. Това доказа важността на природения газ като алтернативен източник на енергия, както и рентабилността и екологичността на инвестицията".
Iveco е европейски лидер в производството и продажбата наCNG „метанови“ превозни средства, предлагайки пълната гама задвижвани с природен газ автомобили от 3,5 т. Daily Natural Powerдо 16 т. Eurocargo и 40 т. Stralis, налични с CNG (CompressedNaturalGas, т.е. сгъстен природен газ) и LNG (Liquefied Natural Gas, т.е. втечнен природен газ). Повече от 12 000 са действащите към момента, задвижвани с природен газ превозни средства от Ивеко, работещи в организации от частния и обществения сектор, като от тях 5000 са Daily, 2000 са в средната и тежката гами, а 5000 са автобуси.

 

2013 Iveco Range - каталог(.PDF)Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4