www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Третото поколение Audi A3 с официален дебют в България

29.09.2012 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: | 1538 прочитания
A+ | A-

- Мултимедийно шоу, водено от Александър Сано – Среброто, представи трите измерения на А3 пред повече от 300 гости
- Новият градски спортен автомобил впечатлява с революционен дизайн, авангардни технологии и несравнимо представяне на пътя
- Компактният модел носи авангардните технологии на луксозния сегмент

Третото поколение Audi A3 беше официално представено в България на 25 септември 2012 г. пред повече от 300 гости. Авангардното мултимедийно шоу в атриума на «Сердика Офиси» в София премина под знака на цифрата «3», представяща модела, поколението и ключовите характеристики на новия градски спортен автомобил – революционен дизайн, авангардни технологии и несравнимо представяне на пътя. Г-н Адриан Лайтер, изпълнителен директор на "Порше БГ", официален вносител на Audi за България приветства гостите и им пожела дързост и забавление „по три“. Характерът, технологиите и визията на новия Audi А3 бяха представени чрез видео и светлинно шоу, водено от звездата от сериала „Под прикритие” Александър Сано „Среброто“.
Новият A3, чийто световен дебют се състоя на Автомобилното изложение в Женева през 2012 г., не отстъпва на автомобилите от луксозния сегмент, защото носи същите авангардни технологии. A3 е високотехнологичен автомобил, в който се преплитат елегантни интериорни решения и революционен дизайн, нови технологии за асистиране на водача и за връзка с външния свят като Audi Connect и ефективни решения за двигателя.
На българския пазар Audi A3 се предлага с четири четирицилиндрови мотора, които са напълно нови разработки – два TFSI бензинови агрегата с работен обем 1,4 и 1,8 литра и 1,6 и 2,0 литрови дизел TDI. Цената на версията на А3 с базов мотор 1.4 TFSI започва от 43 482 лева, скоро на пазара се очаква и модификацията с бензинов двигател 1.2 TFSI. Автомобилът се предлага с богата гама от общо 12 екстериорни цвята.
Третото поколение на модела в премиумния компактен клас на Audi вече е на разположение на клиентите в дилърската мрежа на марката в България и е готов да впечатли всеки със своя спортен дух, иновативност и изискан дизайн.

Спортен дух и несравнимо представяне на пътя
Агрегатите под капака на стилния A3 са с мощност съответно 122 к.с., 180 к.с. за бензиновите и 105 к.с. и 150 к.с. за дизеловите варианти. В сравнение с предишния модел разходът на гориво на новия A3 е намален със средно 12 процента – като при някои версии дори още повече. Най-мощният мотор 1.8 TFSI се предлага серийно със седемстепенна предавателна кутия S tronic; 1.4 TFSI и 2.0 TDI са оборудвани с шестстепенна механична трансмисия.
Иновациите в областта на конструктивните решения правят новия A3 по-пъргав и динамичен, намалявайки теглото на атрактивната каросерия на модела с три врати с цели 80 кг. Предните калници и капакът над двигателя са изработени от алуминий.
Качествата на ходовата част на новия A3 съчетават удоволствието от динамичното шофиране с отличен комфорт и впечатляваща стабилност на пътя. Основата за подобно поведение е високотехнологичното окачване, което от своя страна се допълва от прецизно настроено кормилно управление, с ефективно електромеханично задвижване. Системата за контрол на стабилността ESC интегрира и функция на електронно управляван диференциал ограничаващ прибоксуването, с което управляемостта в завои е още по-предсказуема и сигурна.
Продуктовата линия на новия модел A3 ще бъде допълнена и с хибридни версии и варианти с алтернативно задвижане като двигатели с природен газ и Audi e-gas. През 2012 година ще се появи и версия с изключително ефективен двигател 1.6 TDI, който консумира едва 3,8 литра дизелово гориво/100 км, и отделя само 99 г/км CO2.

Авангардни технологии, характерни за луксозния сегмент
Audi заема лидерска позиция в концептуалното мислене в областта на инфоразвлекателните системи. Сред тях са аудиосистемата на Bang & Olufsen и навигацията MMI Navigation plus. Те се допълват идеално от Bluetooth-автомобилния телефон и WLAN-Hotspot връзката. Последната дава на пътниците възможност за достъп до интернет при пътуване, а за водача се осигуряват персонализирани онлайн услуги, които се осъществяват благодарение на пакета Audi connect.
А що се касае до системите за асистенция на водача и инфоразвлекателните технологии, новият А3 предлага решения, които създават нови стандарти в сегмента. Те се простират от адаптивния темпомат базиран на радар, до системите Audi side assist, Audi active lane assist, системата за разпознаване на пътните знаци, асистент при паркиране и базовата система за безопасност Audi pre sense basic.

Революционен дизайн
Дизайнът на новия А3 изразява спортния характер на автомобила и гарантира на дългия 4,23 м модел излъчване на мощност и изисканост едновременно. Ярко оформените остри линии очертават напрегнатите и динамично извити повърхности на каросерията . Интериорът на Audi A3 впечатлява с хоризонталните линии на арматурното табло, създаващи усещане за реене по вълните, с изключително високото качество на материалите и изработката, както и с изчистената ергономия. Четирите кръгли вентилационни отвора, елегантният контролен панел на серийната климатична инсталация и контролните прибори подчертават общото усещане за качество и стил.

За Audi A3 - историята на успеха:
Първо поколение – 1996 г.
С А3 Audi отбелязва 16-годишна история на успеха. Първото поколение на тази серия дебютира през 1996 г. като модел с три врати, създавайки изцяло нов пазарен сегмент – този на премиум компактния клас. А3 установява нови стандарти със своя спортен характер, висококачествената изработка и възможността за перманентно задвижване на четирите колела quattro®. През 1999 г. моделната гама се допълва от версиите с пет врати и спортния S3. Audi продава 880 000 автомобила от това първо поколение.
Второ поколение – 2003 г.
Серията е още по-успешна – броят на продажбите достига 1,8 милиона. Въпреки новосъздадената конкуренция А3 доминира в класа на премиум компактния клас. Марката с четирите кръга значително разширява гамата на А3 с функционалния Sportback (2004), динамичния S3 (2006), емоционалния Cabriolet (2008) и изключително мощния RS 3 (2011). Моделната линия A3 отчита 20-процентен дял от общите продажби на Audi, утвърждавайки се като важен фактор за успеха на марката. Продажбите на модификацията с три врати са 950 000.
3. Трето поколение – 2012 г.
Авангардните технологии от луксозния сегмент, революционният дизайн и спортният дух на новото поколение продължават историята на успеха на А3.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ