728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Това VW Polo GT е рядък кабрио-тарга микс с цена 7000 евро

Може би сте чували за името Валтер Тресер и неговия принос към Audi, включително известната сега марка Quattro. Но в началото на 90-те години бившият ръководител на Advanced Special Vehicles на Audi създава нещо далеч по-непопулярно – Volkswagen Polo GT. Нека индексът GT не ви подвежда – не става дума за спортна версия на модела,

Може би сте чували за името Валтер Тресер и неговия принос към Audi, включително известната сега марка Quattro. Но в началото на 90-те години бившият ръководител на Advanced Special Vehicles на Audi създава нещо далеч по-непопулярно – Volkswagen Polo GT.

Нека индексът GT не ви подвежда – не става дума за спортна версия на модела, а за кабриолет със странна тарга форма. Само 290 бройки са сглобени между 1991 и 1993 г., като 10 тях идват директно от работилницата на Тресер в Германия. Един от тези екземпляри е машината, която виждате на снимките. Наистина рядка находка, която търси своя нов собственик.

Базиран на обикновено VW Polo, този малък автомобил има седалково разположение 2+2. Покривът е платнен и се сгъва ръчно.

Като се има предвид това, можете или да премахнете само покривния панел, оставяйки В-колоната и задното стъкло, или можете да премахнете целия панел с все колоната. Частите са сгъваеми и могат да се съхраняват в багажното отделение, което е персонализирано така, че да побира отстранените от покрива елементи.

По-важното е, че колата, която виждате тук, въпреки че е почти на 30 години, все още е в перфектно състояние, според списъка на класическите автомобили за търгове. Polo-то е навъртяло 17 103 километра и до момента на предишната си продажба винаги е било собственост на семейството на Тресер.

Прочети още:
Citroen XM беше френският конкурент на BMW 5-Series, който стигна дори и до САЩ

Ако се интересувате от това рядко персонализирано Polo, бъдете готови да извадите поне 7000 евро. Точно за толкова то е било продадено миналия път по време на търг. Стартовата сума сега е 1000 евро, но очакваме тя да набъбне сериозно. Вижте повече на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *