728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Бъдещето на VW Passat седан е под въпрос, комбито остава в плановете

Успехът на Skoda Superb – друг голям автомобил от портфолиото на Volkswagen Group – създава предпоставки за вътрешно семейна конкуренция с Passat.

Доста изненадващ репортаж на Automotive News за бъдещето на Volkswagen Passat поставя под съмнение създаването на следващо поколение от версията седан. Авторитетният сайт цитира свои източници, които споделят, че моделът е в опасност да бъде спрян.

Основните причини за това са две. От една страна, успехът на Skoda Superb – друг голям автомобил от портфолиото на Volkswagen Group – създава предпоставки за вътрешно семейна конкуренция.

Нещо повече – на някои от традиционните пазари за Passat седан, Superb се продава дори по-добре. Основна заслуга за това имат огромното вътрешно пространство и по-ниската цена.

От друга страна – настъпващите нови SUV автомобили на Volkswagen. И тук рискът е от излишна вътрешна конкуренция, тъй като все повече потребители избират високопроходим автомобил вместо седан.

Добрата новина е, че следващо поколение Passat ще има, но то ще се появи само под формата на комби, ако се вярва на информацията от Automotive News. Съвсем наскоро немците обявиха, че не планират нова генерация Passat и за САЩ.

Новият комби модел ще се появи през 2023 година и ще е насочен основно към пазарите в Западна Европа. Superb ще остане една идея по-евтин и ще се лансира усилено в Централна Европа и Източна Европа.

Покрай засиления фокус към SUV автомобили, Volkswagen ще вземе още една жертва. Това е Arteron във версиите му лифтбек и комби, които също няма да получат нови поколения.

Припомняме, че сегашните Passat и Arteon делят обща платформа, задвижвания и технологии, като с фейслифта Arteon най-накрая получи и стилна версия комби.

Като някаква форма на компенсация за тези, които не са фенове на SUV автомобилите, може да се приеме очакваното изцяло електрическо комби на Volkswagen.

То ще се базира на концепта ID Space Vizzion и също би трябвало да е готово за пазарна поява през 2023 година.

1 коментар

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

1 Коментар

  • Владимир
    ноември 28, 2020, 15:28

    ArteRon това някакъв нов модел ли е?
    Защото Volkswagen произвеждат модела Arteon…

    Отговор