728 x 90

Renault възроди легендата 4 под формата на електрическо бъги

Renault 4 е много повече от автомобил: той е истинска икона. С над 8 млн. продадени бройки в повече от 100 страни, моделът преодолява различия между поколенията и  социалните групи през последните 60 години. Удобен както в града, така и в най-отдалечените селски райони, той е многофункционален: позволява ви да работите, да пътувате, да превозвате

Renault 4 е много повече от автомобил: той е истинска икона. С над 8 млн. продадени бройки в повече от 100 страни, моделът преодолява различия между поколенията и  социалните групи през последните 60 години. Удобен както в града, така и в най-отдалечените селски райони, той е многофункционален: позволява ви да работите, да пътувате, да превозвате товари и много повече.

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy, който Renault разкрива на Автомобилен салон Париж 2022, е вторият емблематичен модел, който получава електрическо прераждане, след Renault 5 Prototype, представен с плана Renaulution. Renault се възползва от славното си минало, за да електрифицира по-добре бъдещето си.

Електрическо приключение извън утъпканите пътища. Такова е обещанието, което демонстрационен автомобил 4EVER Trophy предлага на пръв поглед със своя авантюристичен външен вид. Неговият електромотор отразява бъдещия сериен автомобил.

Долната част на 4EVER Trophy, боядисана в сив Gun Metal цвят, е проектирана за открито. Отворена покана за изследване на нови хоризонти, този демонстрационен автомобил потвърждава приключенски дух. Той има определен усет към външния си вид със сребристото палто и пурпурните акценти върху ремъците на багажника на покрива, амортисьорите и емблемите на колелата.

Със своя вид на бъги, 4EVER Trophy излъчва състезателен дух. Издълбаният преден капак има голям отвор за въздух, оптимизиращ работата на радиатора, разположен в централната част на бронята. Предният надвес е значително скъсен за подобрен просвет.

С резервна гума, разположена на карбоновия покрив, и лопата и дъски за преминаване през пясък в горната част на задната врата, автомобилът е готов да се справи с всяка ситуация.

Обширните защитни панели на каросерията в долната част са направени със значителен 20-сантиметров луфт около калниците. Високата стойка подчертава широчината на колелата от 753 мм, монтирани на 19-цолови джанти. Долната част е подсилена, за да осигури по-голяма защита на батерията, разположена в средата на шасито.

Всяко колело на 4EVER Trophy има видим компресор, който позволява лесно регулиране на налягането в гумите от пилотската кабина, за да се адаптира към естеството на терена.

Въпреки че 4EVER Trophy очевидно е офроуд автомобил по природа, той също така е проектиран да се наслаждава на всеки път, без проблеми. Бъдещият електрически 4L има за цел да бъде толкова гъвкав, колкото някога е бил неговият предшественик – или по-скоро винаги е бил от 1962 г. насам.

Демонстрационният автомобил 4EVER Trophy проправя пътя за бъдещия изцяло електрически SUV от B сегмент, удобен както в града, така и в отдалечени селски райони.

Подобно на Renault 5, той ще бъде базиран на новата платформа CMF-BEV за електрически автомобили от B сегмент. Платформата ще гарантира най-доброто представяне по отношение на пробег, акустика и поведение на пътя, без да прави компромис с дизайна.

Пазарното позициониране на бъдещите Renault 5 и Renault 4 ще бъде подобно на това на Clio и Captur. 4EVER Trophy и Renault 5 Prototype, изложени на щанда на Renault по време на Автомобилен салон Париж, въплъщават „новата вълна“ на Renault.

Подобно на своя предшественик, бъдещият сериен автомобил, вдъхновен от 4EVER Trophy, ще бъде произвеждан във Франция. Благодарение на общите си черти, всички автомобили, използващи платформата CMF-BEV, ще бъдат произвеждани в хъба ElectriCity в Северна Франция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт