728 x 90

Безплатна актуализация на софтуера за всички автомобили Porsche Taycan

Над 75 000 броя Taycan са доставени в световен мащаб от представянето на първия изцяло електрически спортен автомобил на Porsche в края на 2019 г. Сега на хоризонта се задава цялостна актуализация: Независимо от възрастта на автомобила, двигателя, каросерията и пазара, всички варианти на модела могат да получат статус на ниво моделна година 2023 с актуализация на

Над 75 000 броя Taycan са доставени в световен мащаб от представянето на първия изцяло електрически спортен автомобил на Porsche в края на 2019 г. Сега на хоризонта се задава цялостна актуализация: Независимо от възрастта на автомобила, двигателя, каросерията и пазара, всички варианти на модела могат да получат статус на ниво моделна година 2023 с актуализация на софтуера. Актуализацията ще се извършва според конкретния пазар.

В зависимост от това кога е доставен автомобилът, клиентите ще се възползват, освен всичко друго, от повишаване на ефективността на силовия агрегат, както и от нови функции и подобрения в системата за управление на комуникацията Porsche Communication Management (PCM), в Porsche Connect и в подпомагащите системи. Актуализацията включва и опцията за отделни функции и оборудване, отключени след покупката (функция при поискване, FоD), и ще подобри възможностите за актуализация по въздуха (ОТА) на всички модели Taycan. Актуализацията е безплатна за клиентите, ще се предлага по целия свят и може да се извърши по време на посещение на сервиз на Porsche.

Най-важните актуализации накратко:

  • Силов агрегат: В режими на шофиране „Normal“ (Стандартен) и „Range“ (Пробег) при модели със задвижване на всички колела, при работа с частично натоварване предният електрически двигател е почти напълно изключен и не се захранва с енергия. По време на движение по инерция и в състояние на покой и двата моста не получават задвижващ въртящ момент. Електрическият свободен ход намалява загубите при триене и увеличава пробега на автомобила. Индикаторът за задвижване на всички колела сега се извежда като индикатор за енергийния поток на централния дисплей. Това улеснява визуализацията на текущото състояние на задвижването. Стратегията за възстановяване на енергията също е оптимизирана. Настройката за автоматично възстановяване например се запазва дори когато водачът променя режима на шофиране. Допълнително удобство за клиента. Тези подобрения се отнасят за моделите Taycan от моделни години 2020 и 2021.
  • Управление на температурата: По-доброто кондициониране на батерията, особено при ниски външни температури, позволява на Taycan да се зарежда бързо по-често като цяло и в по-широк диапазон на нивата на зареждане на батерията (SоC). Отработената топлина от електрическите компоненти например се използва дори повече от преди, за да се темперира батерията. За Taycan от моделни години 2020 и 2021 това позволява по-голям пробег и по-кратко време за зареждане.
  • Porsche Communication Management (PCM) и Porsche Connect: Нови функции, цветен дизайн с плочки на началния екран и още по-лесно използване са отличителните черти на подобренията в тази област. При моделите Taycan, произведени в моделни години 2020 и 2021 и до средата на февруари 2022 г., актуализацията оптимизира гласовия контрол и интегрира приложението Spotify. Android Auto е налично чрез безжична връзка. Зарядните станции могат да се филтрират и избират в навигационната система въз основа на капацитета за зареждане. Водачите на Taycan от моделна година 2021 с head-up дисплей могат да очакват оптимизиран изглед на навигационната карта наред с други подобрения. Съдържанието на дисплея е разширено. За всички модели Taycan преди моделна година 2023 инструкциите за работа на борда вече могат да се използват и чрез гласово управление.
  • Системи за подпомагане: Някои системи вече могат да подпомагат водача в още повече ситуации. Сензорите на функцията за паркиране ParkAssist вече работят в по-голям обхват. Търсенето на налични места за паркиране също е подобрено, така че сега на водача се предлагат още по-малки пространства като опция. От тези подобрения ще се възползват автомобилите Taycan от моделни години 2020, 2021 и 2022.
  • Отключване на функции след покупка на автомобила (FоD): Всички автомобили Taycan от моделни години 2020, 2021 и 2022 вече могат да ползват при поискване функцията за безключово отваряне (комфорт на достъп) за вратите и задния капак. Опцията за актуализации на софтуера по въздуха (OTA) вече е допълнително разширена за новата моделна година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *