728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Nokian пуска гума от рециклирани материали до 2025 г.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин

Първокласните зимни гуми Nokian Tyres са ценени от генерации шофьори, които искат да се наслаждават на спокойствие във всякакви ситуации. Nokian Tyres се грижи не само за това да предпазва шофьорите, компанията също така работи неуморно, за да спомогне за опазване на света около нас.

Финландците демонстрират тази страст във всички свои действия, от проектирането на гумите до производството. Една от амбициозните цели е да представят концептуална гума, която използва единствено възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин. Вече използват биологични материали като рапично масло в продуктите си и активно изследват нови екологични материали, както и начините за употреба на рециклирани материали.

Въпреки това, стремежът им е да направят гумите, които произвеждат възможно най-екосъобразни, и да се справят с предизвикателството, което са си поставили: да представят концептуална гума, която е направена изцяло от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

„Ние сме пионери в индустрията от повече от 90 години. Това е цял един живот на иновации, и много от тези иновации все още са в полза на шофьорите и до днес. Вярваме, че разработването на тази концептуална гума ще осигури здрава основа за иновации за по-добро бъдеще.“, казва Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

Nokian Tyres изобретява първата зимна гума през 1934 г. Първата зимна гума е плод на истинската нужда за по-добра пътна безопасност, и оттогава гумите им осигуряват безопасни пътувания през сняг, лед, дъжд и слънце по цялото земно кълбо.

Прочети още:
Nokian: Електрическите автомобили изискват специални гуми

„Разработваме зимните си гуми на базата на десетилетия познания за зимните условия. Всяко ново поколение надгражда предишното, тъй като ние непрекъснато се учим и разработваме нови начини за безопасно адаптиране към променящия се свят.“, казва Ану Мойсио, бранд мениджър за Nokian Tyres.

Обаче сега, повече от всякога, безопасността означава повече от ежедневното пътуване. С всяко наше действие можем да допринесем за благосъстоянието на планетата и всичко, което живее на нея.

„Искаме шофьорите, които избират продуктите на Nokian Tyres да знаят, че с избора си на гуми не само могат да предпазят семействата си по време на пътуване, но също и че тяхното решение отдава нужното уважение към света, в който всички ние живеем.“, допълва Мойсио.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *