728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ето как може да изглежда следващото поколение MINI

По неофициална информация, следващото поколение MINI e вече не просто на чертожната дъска, а дори голяма част от дизайна е финализирана. В скорошно интервю за британски медии Оливър Хейлмър, ръководител на дизайна при MINI, разкри някои ранни детайли около задаващата се нова серия на модела. Това е вдъхновило дизайнера Гиорги Теорадзе (Giorgi Teoradze) да представи

По неофициална информация, следващото поколение MINI e вече не просто на чертожната дъска, а дори голяма част от дизайна е финализирана. В скорошно интервю за британски медии Оливър Хейлмър, ръководител на дизайна при MINI, разкри някои ранни детайли около задаващата се нова серия на модела. Това е вдъхновило дизайнера Гиорги Теорадзе (Giorgi Teoradze) да представи своя визия за това как може да изглежда въпросният автомобил.

Неговата дигитална визуализация ни представя MINI хечбек с три врати в червен цвят с контрастен бял покрив. Общите пропорции са запазени почти непроменени спрямо предшественика, но видимо машината е пораснала на размери. Точно такива са и първите индикации, идващи от MINI, като освен по-голям, моделът се очаква да бъде и по-луксозен.

„За колата от следващо поколение разгледахме началото на MINI, за да видим дали има някакви елементи върху оригиналния автомобил, които са там, просто защото те [дизайнерският екип] ги иска. Някаква излишна украса? Не. Така че нека се опитаме да минимизираме дизайна отново и да се съсредоточим върху това, което е необходимо, но не прекалено практично и без емоции. Ще внесем топлина отново с цветове и материи. Когато имате по-малко елементи, е по-важно тъканите да имат топлина, която да компенсира“, коментира Хейлмър в интервюто за Autocar.

Прочети още:
Ако Mitsubishi Lancer Evo получи наследник...

Една интересна подробност, която той разкрива – новото MINI няма да използва кожена тапицерия при нито едно от своите нива на оборудване. Това е обещанието на фирмата към момента, която освен това възнамерява да използва все по-голям процент материали, направени от прерабтени отпадъци.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *