728 x 90

MINI Aceman е първият електрически кросоувър на марката

С чисто електрическо задвижване, без хром и кожа, с напълно нов дизайнерски език и напредничава дигитализация за интензивно потребителско изживяване – това ли е новото лице на MINI? Новото семейство на MINI придобива форма. Британската марка представя MINI Concept Aceman като първи поглед към новия дизайн на бъдещото поколение модели. В този концептуален автомобил са концентрирани

С чисто електрическо задвижване, без хром и кожа, с напълно нов дизайнерски език и напредничава дигитализация за интензивно потребителско изживяване – това ли е новото лице на MINI?

Новото семейство на MINI придобива форма. Британската марка представя MINI Concept Aceman като първи поглед към новия дизайн на бъдещото поколение модели. В този концептуален автомобил са концентрирани творческите и технологични иновации, с които MINI определя типичната за марката радост от шофирането на бъдещето. В прототипа на първия кросоувър модел от MINI за премиум сегмента на малките автомобили са комбинирани чисто електрическото задвижване, ясният и редуциран дизайнерски език на Charismatic Simplicity, новото дигитално интериорно изживяване и отговорната концепция на материалите без кожени или хромирани елементи.

Към следващото поколение модели MINI Cooper с класическата форма на каросерията с три врати, която е интерпретирана отново и отново в продължение на повече от 60 години, за първи път ще се присъедини един кросоувър модел с повишена гъвкавост и внушително излъчване. „MINI Concept Aceman предлага поглед към напълно нов автомобил, който в бъдещото моделно семейство ще заеме позицията между MINI Cooper и MINI Countryman“, казва Стефани Вурст, ръководител на марката MINI. „Този прототип отразява как MINI преоткрива себе си към изцяло електрическо бъдеще и какво означава марката: електрифицирано Gokart усещане, завладяващо дигитално изживяване и силен фокус върху минималния екологичен отпечатък.“

Зората на една нова ера за дизайна на MINI

Дизайнерският език, представен за първи път с MINI Concept Aceman, отбелязва зората на нова ера на дизайна на MINI. Принципът на Charismatic Simplicity привлича вниманието към най-важното, придавайки още по-голяма значимост на характерните за MINI дизайнерски характеристики. С осъзнаването на традиционните ценности на марката и страстта към технологичните иновации, новият дизайн на MINI създава емоционални автомобилни характери с прогресивна харизма и неповторим стил.

В допълнение към изчистения и редуциран дизайн на екстериора и интериора, за това допринася и цялостното потребителско изживяване, съставено от светлина, движение, взаимодействие и звук. Повърхностите, изработени от плетен рециклиран текстил със свежи цветови контрасти и напълно дигиталната концепция за управление с нов OLED дисплей за централния инструмент, осигуряват уникално вътрешно изживяване, типично за MINI. В допълнение, напълно електрическите модели от следващото поколение за първи път ще имат собствен звуков дизайн за емоционално мощни звуци от шофиране и автентична фонова музика за новите Experience Modes.

Последователен отказ от хром и кожа

Хромираните елементи липсват не само от екстериора на MINI Concept Aceman, но и от неговия интериор. Вместо това носещата структура на арматурното табло например със своето преливащо покритие, подобно на багажника на покрива, създава висококачествен, индивидуален акцент в интериора.

Също като седалките, панелите на вратите и всички други вътрешни повърхности, и воланът на MINI Concept Aceman също е без кожа. Обръчът на волана е тапициран с тъмнозелен кадифен велур и е особено приятен на допир. Мултифункционалните бутони са интегрирани под осветени текстилни повърхности. Спицата на „18 часа“ на волана се оформя от надписа „Aceman“ и стабилна лента.

Първо представяне пред обществеността на gamescom 2022 в Кьолн

MINI Concept Aceman ще бъде представено за първи път на обществеността на изложението Gamescom 2022 за компютърни и видео игри в Кьолн. Международната среща на разработчици, издатели, експерти и фенове на игрите и електронните спортове започва на 23 август 2022 г. с предаване на живо и след това ще продължи до 28 август 2022 г. в панаирния център в Кьолн.

Интериорът: нова дефиниция на MINImalism

В интериора на MINI Concept Aceman също доминира редуцираният дизайн с изчистени форми и внимателно оформени детайли. Той е комбиниран с иновативна технология и нова интерпретация на типични дизайнерски характеристики на MINI.

Кокпитът на прототипа демонстрира последователно редуциране върху най-важното, точно каквато е била идеята на дизайнера на класическото Mini, представено през 1959 г. Алек Исигонис проектира интериор, в който освен седалките, волана и скоростния лост, са достатъчни само централен кръгъл инструмент и лента с Toggle превключватели, за да изпитате несравнима радост от шофирането.

„В интериора на MINI Concept Aceman ние се концентрираме върху редуцирана визия в комбинация с висококачествени материали и приветливи цветове. Дигитализацията ни позволява да се справяме с по-малко елементи за управление, като същевременно увеличаваме до максимум типичното за MINI изживяване“, обяснява Оливър Хайлмер. „Целият дизайн е фокусиран върху предоставянето на холистично интериорно изживяване на пътниците.“

Широките, леко извити повърхности в областта на панелите на вратите и арматурното табло подчертават усещането за разточителен простор. Големият панорамен стъклен покрив на MINI Concept Aceman допринася за обляната от светлина атмосфера. Неговата стъклена повърхност е разделена от напречните и диагоналните подпори на багажника на покрива, чиято структура повтаря мотива на флага на Union Jack и по този начин напомня за произхода на марката, когато гледате към небето от интериора.

Арматурното табло се изпъва по цялата широчина на интериора пред предните седалки като плосък дизайнерски елемент в стила на Soundbar. Със своите меки повърхности, изработени от плетен текстил той създава модерна и уютна атмосфера в интериора на MINI Concept Aceman. Арматурното табло е свързано с носеща конструкция, която също на багажника на покрива цитира графиката на Union Jack и по този начин подчертава хармонията между екстериорния и интериорния дизайн.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *