200 км/ч на Аутобана не са никакъв проблем за този почти 50-годишен Mercedes 280 W114 (видео)

Можем само да си представим колко динамичен автомобил за ерата си е бил W114.

Поколение W114 и W115 от Mercedes-Benz се появява на бял свят през 1968 година. Дизайнът е доста консервативен дори и за времето си, като с времето предшественикът на легендата W123 се оказва доста успешен пазарен продукт, от който са продадени десетки хиляди бройки. Дори и до ден днешен, машината си остава една от класиките от Щутгарт.

За да добиете представа колко добри всъщност са автомобилите Mercedes от онези години, ви предлагаме кратко видео. То ни показва страхотно възстановен екземпляр W114 с 2.8-литров редови 6-цилиндров бензинов мотор, който показва възможностите си на немския Аутобан. Това е мястото, което – поне в определени отсечки – не съществува ограничение на максималната скорост.

Прочети още:
Как първият VW Golf за малко да бъде Porsche

Както можете да видите от кадрите по-долу, 200 км/ч – скорост, която е сериозна и по днешните стандарти – не са особен проблем за този ретро Mercedes. Oще по-важното е, че тази скорост не достигната еднократно, а се поддържа от W114 в продължение на известно време. Можем само да си представим колко динамичен автомобил за ерата си е бил W114.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget