728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Дори и 15-годишен, Mercedes S-Class W221 е образец на магистралата (видео)

Интересно е да видим и какви стойности показва W221 по отношение на ускорението от място.

Напоследък често си говорим за Mercedes-Benz S-Class. Флагманът на немската марка наскоро получи изцяло ново поколение, но дори и неговите предшественици определено все още пораждат огромен интерес. Точно такова е положението с поколение W221.

Появилият се през 2006 година луксозен автомобил вече е на сериозна автомобилна възраст. Но дори и 15-годишен, автомобилът се представя доста добре дори и по актуалните стандарти за динамика и комфорт.

Доказателството за това идва от ново видео на канала Automobile DY в YouTube. То ни показва екземпляр W221, който е с пробег от около 190 000 километра. Кадрите са от немския Аутобан и негова секция без ограничение в максималната скорост.

Конкретната версия е S320 CDI, което значи, че под предния капак работи 3.2-литров V6 дизелов мотор. В това си изпълнение агрегатът има 232 конски сили 540 Нм въртящ момент.

Прочети още:
Край на фенските авто срещи пред НИМ в София - зоната вече е пешеходна

Както се вижда от кадрите, двутонната лимузина се носи доста уверено по немската магистрала. С лекота достига скорост от почти 250 км/ч, колкото всъщност е и абсолютният максимум за модела поради електронния му ограничител.

Интересно е да видим и какви стойности показва W221 по отношение на ускорението от място. Екипът, който е заснел видеото, е оборудван с устройство за измерване на представянето, базирано на GPS.

От място до 100 км/ч този W221 се нуждае от 8.45 секунди, а от 100 до 200 км/ч упражнението се покрива за 26.17 секунди. С оглед на размерите и теглото на седана, показателите са доста добри.

На този линк можете да видите как се представя новият S500 на немската магистрала, а тук можете да видите идея за възраждане на W140.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *