728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Показаха прототип на хибридния Mercedes-AMG GT 73 с 800 к.с.

Mercedes-Benz разпространи снимки от задаващия се нов най-мощен седан в гамата на фирмата. Той ще носи името Mercedes-AMG GT 73 и ще разполага с хибридна задвижваща система. На пръв поглед моделът не изглежда особено специален, но все пак има някои белези, които загатват, че това не е AMG GT 63 версия. Най-отличителен определено е надписът

Mercedes-Benz разпространи снимки от задаващия се нов най-мощен седан в гамата на фирмата. Той ще носи името Mercedes-AMG GT 73 и ще разполага с хибридна задвижваща система.

На пръв поглед моделът не изглежда особено специален, но все пак има някои белези, които загатват, че това не е AMG GT 63 версия. Най-отличителен определено е надписът V8 Biturbo E Performance, който показва какво ще има под предния капак.

GT 73 ще се задвижва от плъг-ин хибридна система, включваща 4.0-литров битурбо V8 мотор като база. Той ще бъде подпомаган от електромотор за очаквана системна мощност от около 800 к.с.

Системата е почти идентична с тази, която немците поставиха в концепта 2017 Mercedes-AMG GT. Серийният GT 73 ще бъде по-тежък от студията, което означава, че ускорението може би ще е малко по-бавно. Концептът дотигаше 100 км/ч от покой за под три секунди.

Много фенове бяха наистина развълнувани, когато стана ясно, че Mercedes планира GT 73 модел. В миналото с индекс 73 се кичеше 7.3-литров V12, който намери място в Mercedes-Benz SL 73 AMG и Pagani Zonda.

Все пак, мощният седан ще предлага най-доброто, с което марката разполага в момента. Предаването ще бъде двойно, а тягата ще достига колелата посредством 9-степенна автоматична трансмисия.

Предвижда се и пробег само на ток, но това изобщо няма да е фокусът върху машината. Изминаваното разстояние с едно зареждане ще бъде в рамките на около 30 километра.

Mercedes-AMG GT 73 ще бъде лансиран като директен конкурент на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Припомнете си предишни AMG 73 разработки на фирмата на този и този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *