728 x 90

През 90-те Brabus създава това V12 комби специално за Шумахер

Едната от двете бройки Brabus EV12 T 7.3 S в момента е в музей в Германия.

Помните ли супер комбито за султана на Бруней, за което си говорихме само преди няколко седмици? Днес искаме да ви припомним за още по-ексклузивен автомобил с тунинг от Brabus.

Ако от S73 T има произведени няколко бройки, то от този Brabus EV12 T 7.3 S има направени само два екземпляра. През втората половина на 90-те години на ХХ век тунинг фирмата създава това супер бързо комби специално за Михаел Шумахер.

В интернет пространството не може да бъде открито много съдържание за автомобила, но все пак знаем част от основните му характеристики. Под капака се крие V12 мотор, който е идентичен с този на S73 T.

Агрегатът има уголемен от стандартната 6.0-литрова конфигурация до огромен 7.3 литра работен обем. По-късно през същото десетилетие AMG доставя такъв мотор за Pagani Zonda S 7.3, а също така го поставя и в суперколата CLK GTR.

В стандартната си изработка двигателят разполага с около 530 конски сили, но S версията на Brabus доставя близо 580 к.с. Това превръща това комби в най-бързото в света през 1997 година.

Прочети още:
Mercedes EQS от Brabus - 7 процента по-голям пробег при 140 км/ч

Данните показват, че от 0 до 100 км/ч машината вдига за 4.9 секунди, което е доста впечатляващ резултат за комби по това време. Максималната скорост пък е 320 км/ч. Още през 1997 година!

Едната от двете бройки Brabus EV12 T 7.3 S в момента е в музей в Германия. Другата остава частна собственост и към днешна дата се намира в Русия.

Както се вижда от снимките в галерията, супер бързото комби не е реставрирано и все още е в оригиналното си състояние. Километражът показва пробег от около 162 000 км.

Любопитно е да отбележим, че в багажника си това комби от Brabus има две допълнителни седалки, които са обърнати обратно в посоката на движение.

Не е ясно каква би била цената, ако един от тези два екземпляра се появи за продажба. Все пак, някаква отправна точка може да ни даде обява за V12 двигателя на Brabus от преди няколко години, в която агрегатът се предлага срещу 20 000 долара.

Снимки: MB Galerie

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *