800 000 коли Mercedes се нуждаят от сервизна акция, но компанията няма части за ремонта

Mercedes-Benz нашумя по-рано тази седмица с дебюта на концепцията EQXX, която е най-ефективният и аеродинамичен автомобил на марката в нейната история. Сега автомобилният производител, собственост на Daimler, отново е в новинарските заглавия, но този път по съвсем различни причини. Марката трябва да започне изтегляне на около 800 000 превозни средства, но дори няма части за

Mercedes-Benz нашумя по-рано тази седмица с дебюта на концепцията EQXX, която е най-ефективният и аеродинамичен автомобил на марката в нейната история. Сега автомобилният производител, собственост на Daimler, отново е в новинарските заглавия, но този път по съвсем различни причини. Марката трябва да започне изтегляне на около 800 000 превозни средства, но дори няма части за сервизната акция.

Германският вестник Bild за първи път съобщи, че стотици хиляди автомобили Mercedes, произведени между януари 2017 г. и октомври 2021 г., може да имат течаща помпа за охлаждаща течност. В редки случаи това може да доведе до изключително високи температури в моторния отсек, което увеличава драстично риска от пожар. Bild публикува и писмо, изпратено от Mercedes до засегнатите собственици.

Според Reuters германската компания е потвърдила, че писмото е автентично. От Motor1.com също се свързват с фирмата, но засега липсва потвърждение на информацията от американския отдел на Mercedes.

Броят на превозните средства, засегнати от изтеглянето, обаче не е най-големият проблем за Mercedes. Според Bild, автомобилният производител не разполага с частите, от които се нуждае, за да отстрани проблема и не може да започне изтеглянето, главно поради смущения в мрежата на доставчиците, свързани с коронавирус. Сервизната кампания ще бъде стартирана веднага щом компонентите станат достъпни, но не е ясно кога ще се случи това.

Прочети още:
Ford Mustang стана най-продаваният спортен автомобил за седма поредна година

Писмото на компанията до собствениците на засегнати автомобили включва бележка, че „засегнатото превозно средство трябва да се управлява по особено предпазлив начин и използването му да бъде сведено до минимум.“ Засегнати са някои GLE/GLS, C-класа, E-класа, S- Class, GLC, CLS и G-Class, като повечето от тях са оборудвани с дизелов мотор.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *