728 x 90

Американският брат на Ford Mondeo слиза от поточните линии през юли

Ford Fusion, технологическият еквивалент на Ford Mondeo за пазара в Северна Америка, ще бъде свален от поточните линии през юли месец тази година. На практика вече не се приемат поръчки за нови автомобили от серията, а в последните седмици ще се продават коли на склад, които са произведени по обща спецификация. 21 юли е първоначално

Ford Fusion, технологическият еквивалент на Ford Mondeo за пазара в Северна Америка, ще бъде свален от поточните линии през юли месец тази година.

На практика вече не се приемат поръчки за нови автомобили от серията, а в последните седмици ще се продават коли на склад, които са произведени по обща спецификация.

21 юли е първоначално посочената дата за край на производството, която обаче може да се измести с няколко седмици поради забавянето в монтажната дейност, наложено от кризата с коронавирус.

Засега конкретните планове на Ford за заместник на модела не са ясни. Най-възможна изглежда опцията марката да лансира ново вдигнато комби, по подобие на Subaru Outback, което да се продава както в САЩ, така и в Европа под името Mondeo.

В момента бройки от Fusion на склад се продават в Америка с отстъпка от до 5000 долара.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт