728 x 90

Няма да има следващо поколение Alfa Romeo 4C кабрио

Макар и да е на пазара от по-малко от година, Alfa Romeo 4C Spider изглежда няма добро бъдеще. Това време е било достатъчно на производителя да извади своите изводи по отношение на търсенето на пазара. Информация от италиански медии сочи, че продажбите на откритата бегачка са толкова слаби, че марката най-вероятно няма да предложи заместник.

Макар и да е на пазара от по-малко от година, Alfa Romeo 4C Spider изглежда няма добро бъдеще. Това време е било достатъчно на производителя да извади своите изводи по отношение на търсенето на пазара.

Информация от италиански медии сочи, че продажбите на откритата бегачка са толкова слаби, че марката най-вероятно няма да предложи заместник. Инвестираните средства в развойна дейност са доста и приходите от реализации не покриват тази сума, поне на този етап.

Бърза справка показва, че 4C Spider е продаден в малко над 300 екземпляра до този момент през годината, което е съвсем малко повече от продажбите на Dodge Viper – легендарен модел, който бе спрян от производство поради слаб интерес.

Очаква се настоящото поколение на 4C да слезе от поточните линии през 2020 година. Дотогава ще бъде взето решение дали моделът изобщо ще бъде подновен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт