728 x 90

Само три седмици след дебюта си – Rimac C_Two е почти разпродаден

Хърватската компания за суперколи Rimac може да се похвали със забележително постижение. Само около три седмици след дебюта на новата й кола C_Two, тя е почти напълно разпродадена. Разбира се, тук не става дума за огромна серия автомобили – от електрическия хиперкар ще бъдат сглобени само 150 бройки, но ексклузивността е една от най-важните черти

Хърватската компания за суперколи Rimac може да се похвали със забележително постижение. Само около три седмици след дебюта на новата й кола C_Two, тя е почти напълно разпродадена.

Разбира се, тук не става дума за огромна серия автомобили – от електрическия хиперкар ще бъдат сглобени само 150 бройки, но ексклузивността е една от най-важните черти на Rimac.

Далеч по-впечатляваща е цената на колата. Базово, машината се продава за 2.1 милиона долара. По информация на Autocar, бъдещите собственици са били доста щедри при оборудването и средно са изхарчили още около 600 000 долара на екземпляр.

Агрегатите на новия електрически хиперавтомобил от Rimac ще произвеждат цели 1914 конски сили, 2300 Нм въртящ момент и ще ускоряват колата от 0 до 60 мили в час за 1.86 секунди.

По този начин хърватското возило получава мощност почти четвърт по-голяма от 1500 "коня" в Bugatti Chiron. Повече динамични характеристики засега не се разкриват. Конструкторите отбелязват предварително, че новият хиперавтомобил ще има повече капацитет в акумулаторите си, благодарение на което ще се увеличи продължителността на прехода без презареждане.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт