728 x 90

Audi прогнозира – половината от продажбите ще бъдат на SUV-та до 2025 г.

Audi отчете продажбените си резултати за изминалия месец май, като се похвали, че SUV автомобилите продължават да се продават все по-добре По прогнози на немците, до 2025 година всяко второ чисто ново Audi на пътя ще бъде именно от този сегмент. Интересно е, че с такова съотношение вече може да се похвали пазарът в Северна

Audi отчете продажбените си резултати за изминалия месец май, като се похвали, че SUV автомобилите продължават да се продават все по-добре

По прогнози на немците, до 2025 година всяко второ чисто ново Audi на пътя ще бъде именно от този сегмент. Интересно е, че с такова съотношение вече може да се похвали пазарът в Северна Америка, където SUV и кросоувър машините съставляват около 51% от общите реализации на бранда.

Най-добре продаваният Q модел на фирмата си остава Q5. Само през месец май от него са били доставени 24 700 бройки, като ръст има основно в Китай, където вече се предлага и удължена версия.

Изненадващо, продажбите на Audi в Европа спадат с около пет процента от началото на годината, но това се отдава на смяната на моделните поколения. Очаква се до края на годината ситуацията да се нормализира.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт