728 x 90

Продават единствена по рода си Alfa Romeo 155

На пръв поглед тази Alfa 155 може да изглежда като стандартна изработка, но всъщност далеч не е. Това е 155 GTA Stradale, един единствен прототип създаден от италианската марка в средата на 90-те години, за да отбележи победите й туристическите шампионати. Всъщност, идеята на компанията е била да създаде цяла серия от този модел, но

На пръв поглед тази Alfa 155 може да изглежда като стандартна изработка, но всъщност далеч не е. Това е 155 GTA Stradale, един единствен прототип създаден от италианската марка в средата на 90-те години, за да отбележи победите й туристическите шампионати.

Всъщност, идеята на компанията е била да създаде цяла серия от този модел, но в крайна сметка високите разходи по производство прекратяват проекта в неговия зародиш. След това остава този единствен прототип.

Колата ще бъде продадена по-късно този месец по време на аукцион от Bonhams в Падуа, където "под чука" ще минат и доста други италиански автомобили. Очакваната цена е между 180 и 200 евро.

Под предния капак се крие 2.0-литров турбо мотор, който изпраща тяга до четирите колела. Силовата установка е идентична с тази на топ версията на 155 в масово производство.

Колата идва с доста документи и има навъртяни само 40 000 км. Интересна подробност е, че лично създателят й е подписал специален документ, обозначаващ нейната идентичност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт