728 x 90

Без нови модели от Mitsubishi в Европа за неопределено време – следва ли изтегляне?

Mitsubishi обяви нова финансова стратегия, според която фирмата ще трябва да намали разходите си с 20 процента през следващите две години. По силата на новата стратегия компанията ще фокусира силите си в региона на Югоизточна Азия, където тя държи пазарен дял от над шест процента. За сметка на това, Европа ще бъде оставена на заден

Mitsubishi обяви нова финансова стратегия, според която фирмата ще трябва да намали разходите си с 20 процента през следващите две години.

По силата на новата стратегия компанията ще фокусира силите си в региона на Югоизточна Азия, където тя държи пазарен дял от над шест процента.

За сметка на това, Европа ще бъде оставена на заден план поне за няколко години. Според британското издание Autocar, това означава, че няма да видим нови модели Mitsubishi на нашия континент през следващите поне две години.

На този етап дилърствата на марката в Европа ще продължат да продават сегашните поколения на отделните модели. Съвсем скоро ще стане ясно дали ще видим новия Outlander на Стария континент или той ще се лансира приоритетно на други пазари.

Ако се опитаме да прочетем между редовете, то отказът от лансиране на нови модели може да означава и цялостно оттегляне от Европа. Причината е проста – ако няма нови модели, които да отговарят на емисионните стандарти в региона, марката много бързо ще се окаже без коли, които има право да продава.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт