728 x 90

Mitsubishi използва грешен метод за измерване на разход

    Mitsubishi направи второ шокиращо разкритие. След като през миналата седмица стана ясно, че няколко модела на фирмата надхвърлят вредни емисии, позволени от закона, сега японците признаха, че използват неподходящ метод за измерване на разхода на гориво през последните 25 години. Всъщност, производителят казва, че е използвал метод, който отговаря на американските стандартни, а не на

    Mitsubishi направи второ шокиращо разкритие. След като през миналата седмица стана ясно, че няколко модела на фирмата надхвърлят вредни емисии, позволени от закона, сега японците признаха, че използват неподходящ метод за измерване на разхода на гориво през последните 25 години.

    Всъщност, производителят казва, че е използвал метод, който отговаря на американските стандартни, а не на японските. Макар и това да звучи като малко прегрешение, всъщнот далеч не е – изискванията в Япония са фокусирани върху градското каране, докато тези в САЩ – върху движението по магистрала и извън града.

    В момента предстои 3-месечно вътрешно разследване от страна на фирмата, като в него ще се включат различни експерти. Междувременно, стойността на Mitsubishi на японската стокова борса падна почти двойно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт