728 x 90

VW с премиера на първия си електрически SUV в Ню Йорк

    Германската компания Фолксваген ще представи своя първи сериен кросоувър с електрическа силова установка под наименованието VW ID.4 на автомобилното изложение в Ню Йорк през април. Това съобщава Autocar с източник представител на немския концерн. Продажбите на електрическия паркетник в Европа, най-вероятно, ще започнат през следващата година. Кросоувърът ще бъде изграден върху платформата MEB и ще

    Германската компания Фолксваген ще представи своя първи сериен кросоувър с електрическа силова установка под наименованието VW ID.4 на автомобилното изложение в Ню Йорк през април. Това съобщава Autocar с източник представител на немския концерн.

    Продажбите на електрическия паркетник в Европа, най-вероятно, ще започнат през следващата година. Кросоувърът ще бъде изграден върху платформата MEB и ще стане серийно въплъщение на концепта Crozz.

    Освен версията с един елмотор, автомобилът ще се предлага в модификации с постоянно задвижване с два силови агрегата, монтирани върху всяка ос. Очаква се кросоувърът да не се отличава от прототипа, който първо дебютира през 2017 г. на автосалона в Шанхай.

    Габаритната дължина на концепта съставляваше 4625 мм, широчината – 1891 мм, а височината – 1609 милиметра. Размерът на колесната база е равен на 2773 милиметра.

    През миналата година под силен камуфлаж VW ID.4 беше показан на изложението Франкфурт 2019. От компанията твърдят, че по вътрешно пространство автомобилът ще бъде съпоставим с Volkswagen Tiguan Allspace.

    По-късно в "зелената" гама на Фолксваген ще се появи електрическото купе-кросоувър VW ID.5. Общо към 2025 г. немците планират да пуснат в серия повече от 20 автомобила с електрически силови установки.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт