728 x 90

VW ID.Buzz пораства на размер тъкмо за летния сезон

  Volkswagen ще предлага ID.Buzz и в дълга версия. VW предоставя първите тийзъри, както и дата за дебют. VW ще представи ID. Buzz като LWB модел (LWB = Long Wheel Base; в превод означава дълго междуосие) на 2 юни 2023 г. в рамките на първия „Международен ден на буса Volkswagen“ в Хънтингтън Бийч, Калифорния. На два

  Volkswagen ще предлага ID.Buzz и в дълга версия. VW предоставя първите тийзъри, както и дата за дебют.

  VW ще представи ID. Buzz като LWB модел (LWB = Long Wheel Base; в превод означава дълго междуосие) на 2 юни 2023 г. в рамките на първия „Международен ден на буса Volkswagen“ в Хънтингтън Бийч, Калифорния. На два ретро плаката с ID.Buzz LWB на преден план Volkswagen рекламира събитието, на което ще се срещнат представители на медиите, както и фенове на VW.

  Дългият VW ID.Buzz с трети ред седалки ще празнува своята премиера на 2 юни.

  ID.Buzz расте до 5 метра дължина

  Предната и задната част са същите като при модела с късо междуосие, а основните промени се забелязват отстрани. Разстоянието между двете оси се увеличава, задната плъзгаща се врата е значително по-широка. Нищо чудно – все пак ID.Buzz LWB е по-дълъг с 25 до 30 сантиметра и по този начин достига между 4,96 и 5,01 метра. Увеличението на дължината трябва до голяма степен да облагодетелства междуосието, което при късия Buzz е 2998 милиметра.

  Друга новост се крие зад дългата врата. Увеличеният отвор позволява достъп до третия ред седалки. Така Buzz става седемместен, но с гъвкава система за седалките. Това включва факта, че за разлика от плъзгащата, но неизваждаща се задна седалка в късия модел, тук вторият и третият ред седалки могат да се изтеглят напълно назад по релси. Предлагат се и „капитански кресла“, които могат да се обръщат в посока, обратна на движението. Разбира се, дългата версия разполага с истински багажник зад третия ред седалки. При актуалния къс модел той побира най-малко 1121 литра.

  Прочети още:
  Ararkis Sandstorm – ново обещание за хиперавтомобил

  Дългият Buzz с по-голяма батерия

  Volkswagen показа първите тийзърни изображения на дългия Buzz още през есента на 2022 г. на конференция за инвеститори. Освен с обявяването на модел със задвижване на всички колела дългата версия беше представена и като силует.

  Промененото междуосие позволява на VW да разположи в долната част на автомобила по-голям акумулатор. В момента ID.Buzz е оборудван с батерия от 77 кВтч. Студията, показана за първи път през 2017 г., имаше под пода си батерия от 111 кВтч. Според слуховете по-тежкият ID.Buzz LWB ще бъде пуснат в серийно производство с батерия от около 90 кВтч, както е планирано и за GTX  версията със задвижване на всички колела. 


  В момента Volkswagen предлага в Германия ID.Buzz с 204 к.с. срещу базова цена от 64 581 евро. Пробегът е 418 километра според WLTP. В допълнение към този модел VW анонсира и товарна версия, както и вариант GTX със задвижване на четирите колела с два електрически мотора и мощност 340 к.с. Предишният шеф-дизайнер на VW Клаус Зикьора мислеше и за бордова версия с двойна кабина. Тя обаче си остана в рамките на предположенията.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт