728 x 90

Volkswagen загатна за първия си електрически кросоувър ID.4

Volkswagen разпространи изображения, които загатват за дизайна на серийния ID.4. Машината трябва да дебютира буквално до няколко дни като първия електрически кросоувър на немската марка. Елмобилът ще бъде изграден върху платформата MEB, която е разработена от Volkswagen изключително за машините с елмотори. По неофициални данни, елкросоувърът може да използва различен тип силови установки. Освен версията

Volkswagen разпространи изображения, които загатват за дизайна на серийния ID.4. Машината трябва да дебютира буквално до няколко дни като първия електрически кросоувър на немската марка.

Елмобилът ще бъде изграден върху платформата MEB, която е разработена от Volkswagen изключително за машините с елмотори. По неофициални данни, елкросоувърът може да използва различен тип силови установки. Освен версията с един елмотор, автомобилът ще се предлага в модификация с два силови агрегата, монтирани върху всяка ос.

На практика, в технологично отношение, автомобилът ще бъде двойник на Skoda Enyaq iV, който пък ще бъде разкрит на 1 септември тази година.

ID.4 ще се предлага на всички големи пазари по света и ще стане първият ID модел, който ще се предлага и на клиентите в САЩ.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт