728 x 90

VW ID.5 е първото електрическо SUV купе на марката

Следваща нова стъпка по „пътя към нулата“ (“Way to ZERO”). Новият ID.5 е нещо много повече от поредното попълнение в успешната моделна фамилия ID – новият електрически модел на Volkswagen пренася електрификацията в гамата от нови модели на марката на ново стъпало и в нов пазарен сегмент. Елегантното, изразително електрическо SUV купе е оборудвано с

Следваща нова стъпка по „пътя към нулата“ (“Way to ZERO”). Новият ID.5 е нещо много повече от поредното попълнение в успешната моделна фамилия ID – новият електрически модел на Volkswagen пренася електрификацията в гамата от нови модели на марката на ново стъпало и в нов пазарен сегмент. Елегантното, изразително електрическо SUV купе е оборудвано с новата версия 3.0 на софтуера на ID., която включва подобрени характеристики при зареждане, система за гласово управление и редица други функции. Благодарение на използването на роеви данни и системи за асистенция на водача от последно поколение, Volkswagen прави и следващата си стъпка към автоматизираното движение.

„ID.5 е електрически, динамичен и елегантен. Това е нашето първокласно предложение в класа на SUV купетата с изцяло електрическо задвижване, което поставя още един крайъгълен камък в нашата стратегия за развитие ACCELERATE,” заяви главният изпълнителен директор на марката Ралф Брандщетер. „Новият модел е в състояние да предложи взискателната клиентска аудитория удоволствие от шофирането с нулеви локални въглеродни емисии. С този модел ние навлизаме в напълно нов пазарен сегмент за марката.”

Елегантен и динамичен дизайн, превъзходна аеродинамика и продължителен автономен пробег. Новият ID.5 и спортният ID.5 GTX с със система за двойно предаване с два електродвигателя са новите топмодели за дълги пътешествия в състава на моделната фамилия ID. Подобно на всички останали ID. модели, първото електрическо SUV купе на Volkswagen използва технологичната основа на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen.

С ID.5 и ID.5 GTX марката Volkswagen навлиза в изцяло нов пазарен сегмент и по този начин ускорява своята електрическа офанзива във всички автомобилни класове съгласно своята стратегия за развитие ACCELERATE. В периода до 2030 година се очаква най-малко 70% от продажбите на Volkswagen в Европа да се формират от изцяло електрически превозни средства, което се равнява на обем от над един милион електромобила. В Северна Америка и Китай целта е постигане на дял от 50% на електрическите превозни средства в обема на продажбите. За да постигне тези цели, ежегодно Volkswagen ще представя на пазара поне по едно електрическо превозно средство. Очаква се емисиите на CO2 на автомобил да бъдат намалени с до 40% най-късно до 2030 година, а по своя „път към нулата“ (“Way to ZERO”) компанията планира да постигне пълна неутралност по отношение на климата най-късно до 2050 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт