728 x 90

Mitsubishi Super Height K-Wagon е почти готов за производство

Една от най-любопитните премиери по време на изложението в Токио може да бъде открита на щанда на Mitsubishi. Японците показаха почти готова за производство версия на следващото поколение мини коли за местния пазар. Т.нар. kei cars са регламентирани за продажба само в Япония и могат да имат двигател не по-голям от 660 куб.см. Поредното ново

Една от най-любопитните премиери по време на изложението в Токио може да бъде открита на щанда на Mitsubishi. Японците показаха почти готова за производство версия на следващото поколение мини коли за местния пазар.

Т.нар. kei cars са регламентирани за продажба само в Япония и могат да имат двигател не по-голям от 660 куб.см. Поредното ново предложение в този сегмент засега носи името Super Height K-Wagon.

Формата е кубична и доста позната в този клас, макар и е Европа на практика да липсват такива модели. Пространството в кабината е за до пет човека, но спокойно могат да се возят не повече от четири.

Двигателят е 660-кубиков и работи заедно с безстепенна трансмисия. На борда има и немалко електронни помощници на шофьора. Задните врати са плъзгащи, а дизайнът е вдъхновен от актуалните разработки на Mitsubishi в други автомобилни класове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт