728 x 90

Наследникът на Ford Mondeo може да се казва Stormtrak

    Ford е патентовал названието Stormtrak за използване в Европа. Водещи автомобилни издания сочат, че най-вероятно това може да бъде името, което компанията ще даде на наследника на Mondeo. Едновременно с това, автомобил с подобно име е възможно да се появи и в САЩ като наследник на Fusion, който си отива от пазара по-късно тази година.

    Ford е патентовал названието Stormtrak за използване в Европа. Водещи автомобилни издания сочат, че най-вероятно това може да бъде името, което компанията ще даде на наследника на Mondeo.

    Едновременно с това, автомобил с подобно име е възможно да се появи и в САЩ като наследник на Fusion, който си отива от пазара по-късно тази година. Припомняме, че Fusion и Mondeo делят обща платформа и множество идентични технологии.

    По-рано тази година стана ясно, че Ford работи по сериозно преструктуриране на бизнеса си в Европа, като част от него е прекрояване на моделната гама за континента. Вече знаем, че C-Max отпада от портфолиото, а същото се очаква да се случи и с Mondeo и дуото S-Max/Galaxy.

    Добрата новина е, че от Ford готвят чисто нов модел, който да замени трите големи автомобила в гамата на марката. Точно той може да приеме името Stormtrak и да се превърне в повдигнато голямо комби. Информацията идва от авторитетното британско издание Autocar.

    Вдъхновението идва от Subaru Outback, който се продава изключително добре в САЩ и относително добре в Европа. Новият модел на Ford ще бъде глобален играч.

    Возилото ще се базира на платформата, която стои в основата на новия Focus. Появата е насрочена за 2021 година, когато със сигурност двата вана S-Max и Galaxy ще бъдат спрени. Точната съдба на Mondeo засега е неясна.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт