728 x 90

Giulia GTA – завръщането на непреходната легенда на Alfa Romeo

110 години след основаването си Alfa Romeo се завръща към корените си, лансирайки една от легендите на своята история и на автомобилните спортове като цяло – Giulia GTA. Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г.: „Gran Turismo Alleggerita“, разработена от Autodelta, базирана на Giulia Sprint GT, която донесе

110 години след основаването си Alfa Romeo се завръща към корените си, лансирайки една от легендите на своята история и на автомобилните спортове като цяло – Giulia GTA. Новата Giulia GTA е технически и концептуално вдъхновена от Giulia GTA от 1965 г.: „Gran Turismo Alleggerita“, разработена от Autodelta, базирана на Giulia Sprint GT, която донесе безброй спортни успехи на марката в световен мащаб.

Базирана на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA е оборудвана с по-мощна версия на двигателя Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 конски сили. С използването основно на ултра леки материали, тя се характеризира и възползва от намаляване на теглото от 100кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio, постигайки най-доброто в съотношение тегло – мощност от 2,82 кг / к.с.

В автомобила са разработени и специфични технически решения за аеродинамика, настройки и управление. Giulia GTAm привлича вниманието със спортно-екстремна 100% версия на GTA, характеризираща се с две спортни седалки, аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани.

Alfa Romeo вече приема предварителна резервация за Giulia GTA и GTAm, които се предлагат само за 500 сертифицирани и номерирани автомобила. Късметлийте купувачи ще получат един изключителен автомобил, но в България вече четирилистната детелина ще им донесе късмет и в ненадминато следпродажбено обслужване от новия представител на марката  за нашата страна – „Витоша Ауто“.

На 24 юни Алфа Ромео ще достигне важен етап от своята забележителна история – 110 години активни бизнес операции. През този период, повече от век, инженерите и дизайнерите на Alfa Romeo неотклонно се стремят към иновации, като винаги остават верни на ДНК-то на марката.

През годините това ДНК – перфектната комбинация от спортно поведение и елегантност – сътвори не само някои от най-емблематичните превозни средства, създавани някога, но и автомобили, които са у дома си както на пистата, така и на всяко изложение за дизайн. За да отбележи 110-ия си рожден ден, Alfa Romeo ще удиви феновете с автомобил, който отговаря напълно на връщането към корените на марката и в същото време припомня за един от най-емблематичните автомобили на бранда – Giulia GTA.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт