728 x 90

Ford Mondeo загуби бензиновите си мотори – ще се предлага само като хибрид и дизел

    Ford обяви официално, че бензиновите мотори от гамата на Mondeo отпадат за новата моделна година. На практика това оставя флагмана на марката в Европа само с хибридно и дизелово задвижване. С фейслифта на Mondeo пред година и половина 2.0-литровият EcoBoost със 240 к.с. първи загуби мястото си в ценовите листи. Сега същото се случва и

    Ford обяви официално, че бензиновите мотори от гамата на Mondeo отпадат за новата моделна година. На практика това оставя флагмана на марката в Европа само с хибридно и дизелово задвижване.

    С фейслифта на Mondeo пред година и половина 2.0-литровият EcoBoost със 240 к.с. първи загуби мястото си в ценовите листи. Сега същото се случва и с по-малкия 1.5 EcoBoost.

    Вместо него, от Ford ще залагат на 2.0-литровия хибриден модел, който предлага мощност от 187 к.с. По каталог разходът на гориво в смесен цикъл е под 5 литра на 100 км., а в града могат да се очакват и стойности от около 4.4-4.5 на сто. 

    От Синия овал посочват, че търсенето на електрифицираното задвижване се е покачило с около 25 процента за първите седем месеца на 2020 година спрямо предходната година. Още по-осезаемо е увеличението във Великобритания – близо 50 процента, пазар, който отдавна е водещ по отношение на продажбите на Mondeo.

    Извън хибридния модел, Mondeo фейслифт се предлага още и с 2.0-литровите EcoBlue агрегати, които замениха досегашните мотори от Duratorq семейството. Всички те отговарят на стандарт Euro 6D-Temp и могат да се поръчат с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия на марката, която заменя досегашния 6-степенен PowerShift. 

    Проверка в официалния сайт на марката за България показва, че отмяната на бензиновите мотори е вече в сила дори и у нас. Най-евтината версия на модела в момента е с цена от 57 300 лв. с ДДС за автомобил с 2.0-литров дизелов мотор, 150 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия. По-мощният дизел в комбинация с автоматик и 4х4 започва от 71 700 лв. с ДДС, а хибридът струва поне 61 800 лв. с ДДС.

    Вижте пълната ценова листа на Mondeo за България тук.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт