728 x 90

Следващото поколение Mitsubishi Mirage става малък кросоувър

Макар и световният пазар да е доминиран от SUV и кросоувър автомобилите, Mitsubishi продължава да предлага на клиентите си Mirage/Space Star като традиционен градски хечбек. Това обаче ще се промени със следващото поколение на модела, което очакваме още догодина. Японски специализирани издания твърдят, че Mirage ще се превърне в малък кросоувър, който ще се базира

Макар и световният пазар да е доминиран от SUV и кросоувър автомобилите, Mitsubishi продължава да предлага на клиентите си Mirage/Space Star като традиционен градски хечбек. Това обаче ще се промени със следващото поколение на модела, което очакваме още догодина.

Японски специализирани издания твърдят, че Mirage ще се превърне в малък кросоувър, който ще се базира на следващите генерации Renault Captur и Nissan Juke. Припомняме, че Mitsubishi е вече част от алианса Renault-Nissan и споделя технологии с френската и японската компании.

По предварителна информация, на разположение на фирмата за новия модел, който може да смени и името си, ще бъде 0.9-литров турбо мотор, както и малък 1.5-литров дизел. Не е изключена и версия с електрическо или поне хибридно задвижване, тъй като кросоувърът ще остане в продажба до втората половина на следващото десетилетие.

В основни конкуренти на модела ще се превърнат возила като Peugeot 2008 и Hyundai Kona.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт