728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Следващото поколение Mazda2 ще бъде ребрандиран Toyota Yaris

Интересното е, че съвсем до скоро – буквално до преди седмици – ситуацията в Северна Америка беше огледална. Yaris беше Mazda2.

Почти със сигурност следващото поколение Mazda2 за пазара в Европа ще представлява ребрандирана версия на актуалното поколение Toyota Yaris. Този ход е интересен по доста начини.

Информацията за това беше поместена в анализ на пазарните резултати на японската фирма, разпространен от самата нея. В него се посочва, че Mazda планира модел базиран на Yaris THS.

THS идва от Toyota Hybrid System, което пък означава, че новата Mazda2 ще използва и задвижването на Yaris. Почти със сигурност няма да видим Mazda2 с новия бензинов двигател, който възпламенява горивото чрез компресия.

„Едно от решенията е, че THS е оптималният отговор, който посреща нуждите и изискванията на всеки регион“, се казва в официално изявление на Mazda до Autocar. „Това сътрудничество е резултат от дискусии, основани на нашата политика за партньорство с Toyota за ефективно използване на бизнес ресурсите на двете компании, като същевременно се зачитат марката и независимостта на управлението.“

Новото поколение на Toyota Yaris разполага с 1.5-литрова хибридна система, както и с 1.0-литров бензинов двигател с три цилиндъра

Прочети още:
Първо изображение от новата Lada Niva, която ще дебютира през... 2024 година

Интересното е, че съвсем до скоро – буквално до преди седмици – ситуацията в Северна Америка беше огледална. Там Mazda даваше своя автомобил на Toyota, като Yaris представляваше ребрандирана версия на Mazda2.

Двете японски компании обаче се отказаха от предлагането на субкомпактния автомобил, който вече не може да се намери при дилърите и на двете марки. Засега не се предполага, че новият Yaris ще стъпи на пазара в САЩ, като същото може да се каже и за новата Mazda2 от Европа.

Ще бъде интересно да видим дали Mazda ще получи своя собствена версия на GR Yaris, който към момента е най-спортният вариант в историята на модела. Това изглежда слабо вероятно обаче.

По-възможно изглежда предлагането на модифицирана версия на Yaris Cross. Това е малък кросоувър, който може да се позиционира под Mazda CX-3, ако бъде ребрандиран.

У нас цените на новия японски хечбек започват от 27 490 лв за Yaris Light, 38 990 лв за Yaris хибрид и 31 990 за Yaris с конвенционално задвижване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *