728 x 90

Toyota Yaris Cross получи спортно изглеждаща версия GR Sport

Новият Yaris Cross GR Sport ще се предлага в Европа през третото тримесечие на 2022 г. Toyota разширява гамата на компактния SUV Yaris Cross с представянето на новото ниво на оборудване GR Sport, вдъхновено от постиженията на TOYOTA GAZOO Racing, осигурил множество спечелени титли на Toyota в световните шампионати. С ексклузивни промени по  външността и

Новият Yaris Cross GR Sport ще се предлага в Европа през третото тримесечие на 2022 г. Toyota разширява гамата на компактния SUV Yaris Cross с представянето на новото ниво на оборудване GR Sport, вдъхновено от постиженията на TOYOTA GAZOO Racing, осигурил множество спечелени титли на Toyota в световните шампионати. С ексклузивни промени по  външността и окачване с променени настройки в името на по-остро и по-отзивчиво управление, Yaris Cross GR Sport дава възможност на модела да създаде излъчване, привличащо по-широк кръг от възможни клиенти, следвайки успеха на утвърдените серии на моделите Corolla, Toyota C-HR и Yaris GR Sport.

Yaris Cross има доказана основа за създаване на удоволствие от шофирането, благодарение на платформата GA-B – същата като използваната от хечбека Yaris, спечелил наградата „Европейски автомобил на годината“ за 2021 г. – осигуряваща нисък център на тежестта, изключително здрава каросерия и балансирана ходова част. При GR Sport настройките свързани с динамиката са по-изострени и включват промени по характеристиките на окачването, с цел постигане на по-добро усещане за управление, накланяне на каросерията и сцепление.

От друга страна новият GR Sport запазва всички онези качества, които помогнаха на Yaris Cross да спечели титлата „Световен градски автомобил на годината“ за 2022 г. Обединявайки майсторството на Toyota в конструирането и производството на малки автомобили и SUV модели, той се фокусира върху качеството и практичността. Клиентите оценяват по достойнство високата позиция на шофиране, характерна за SUV моделите и динамиката, подобна на тази на лек автомобил, добродетели, които правят препратка към оригиналната Toyota RAV4 – първият в света спортен мултифункционален автомобил за развлечения SUV.

В интериора, предните спортни седалки са с нова тапицерия с червени шевове; подобни силно открояващи се шевове са използвани и за облицовката на волана и скоростния лост. Налични като опция са и черните Premium GR Sport перфорирани седалки Ultrasuede, с тапицирани с подобие на кожа странични опори. 

Логото на GR е ярко изразено на видно място върху предните облегалки за глава, бутона за стартиране на двигателя, комбинирания уред и волана, към това се добавят и специфични за GR Sport вложки в сребристо покритие във вратите и арматурното табло.

Yaris Cross GR Sport се задвижва от високоефективния трицилиндров, 1,5-литров двигател на Toyota Hybrid Dynamic Force. Благодарение на конструкцията с дълъг ход на буталото, горивния процес с висока скорост, високата степен на сгъстяване от 14:1 и контрола на температурата и налягането, този агрегат постига изключително високия коефициент на полезно действие от 40%. Yaris Cross GR Sport е проектиран да бъде на едно ниво по отношение на емисиите на CO2 и разхода на гориво с нивата на оборудване Yaris Cross Elegant и Adventure.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *