728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Британци тестват Lada Niva Legend от 2021 г. (видео)

Това е новата 2021 Lada Niva Legend 4×4. Същата Niva, родена в съветския свят през 1977 г., но малко по-различна. Все още трябва да използвате малък ключ, за да отключите вратите, а в списъка с опции все още има лопата за ринене на сняг. Сега обаче джипката изглежда променена – с повече пластмаса, повече обезшумяване

Това е новата 2021 Lada Niva Legend 4×4. Същата Niva, родена в съветския свят през 1977 г., но малко по-различна. Все още трябва да използвате малък ключ, за да отключите вратите, а в списъка с опции все още има лопата за ринене на сняг. Сега обаче джипката изглежда променена – с повече пластмаса, повече обезшумяване и куп подобрения. Какво ли мисли за 4х4 модела един британски журналист?

Джони от The Late Brake Show винаги е изпитвал възхищение и уважение към този веселяшки по неговите думи автомобил. Niva предлага достатъчно комфорт и утилитарен стил, за да се почувствате като на борда на един Defender от 90-те години. В момента Niva се произвежда само с ляв волан, но въпреки това може да бъде закупен във Великобритания със стартова цена от около 12 000 паунда.

Прочети още:
VW Passat B4 1.8 - ще запали ли след 8 години в забвение? (видео)

Комичното е, че по време на теста журналистите успяват буквално да наводнят машината поради грешна преценка на водно препятствие. Добрата новина е, че устройството на Niva все още е толкова елементарно, че двигателят може да бъде върнат към живот след попадане на вода само за няколко минути. А интериорът е изцяло гумиран и има пробки за източване на вода, ако такава попадне в легените под седалките.

Размери на Lada Niva Legend:
Дължина: 3740мм
Ширина: 1680 мм
Височина: 1640мм
Междуосие: 2200мм
Пътен просвет: 200мм
Ъгъл на приближаване: 32 градуса
Ъгъл на напускане: 37 градуса

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *