728 x 90

Електрическият Hyundai Ioniq 5 стана Световен Автомобил на Годината

Електрическият Hyundai Ioniq 5 е отличен от World Car Awards на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк и в трите категории, в които беше номиниран. Ioniq 5 беше признат от жури от 102 автомобилни журналисти от 33 страни по света. Иновативният електрически модел (BEV), което вече спечели множество международни награди, беше разглеждан заедно с 27

Електрическият Hyundai Ioniq 5 е отличен от World Car Awards на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк и в трите категории, в които беше номиниран. Ioniq 5 беше признат от жури от 102 автомобилни журналисти от 33 страни по света. Иновативният електрически модел (BEV), което вече спечели множество международни награди, беше разглеждан заедно с 27 конкурентни модела, пуснати на пазара през 2021 г., като в крайна сметка спечели победа над останалите финалисти и в трите категории, в които беше номиниран.

„Истински сме горди да получим тези престижни награди, които признават таланта и упоритата работа на всички наши хора и бизнес партньори в Hyundai Motor Company. Нашата визия е да дадем възможност за прогрес за човечеството и това одобрение на нашия подход ще послужи за насърчаване на нашия ангажимент да превърнем тази визия в реалност“, каза г-н Джехун Чанг, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Company.

Докато Hyundai Motor се превръща в доставчик на интелигентни решения за мобилност, компанията ускорява своята стратегия за електрификация, за да стане водещият производител на електромобили в света. Hyundai планира да представи 17 нови електрически модела до 2030 г., включително модели на луксозна марка Genesis, и се стреми да увеличи годишните глобални продажби на електромобили до 1,87 милиона единици до 2030 г.

„С IONIQ 5 се заехме да създадем ново изживяване за мобилност“, каза г-н СангЮп Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалния дизайнерски център на Hyundai. „Този необикновен модел стана възможен благодарение на страстта и усилията на дизайнери и инженери, които разшириха границите на това, което е възможно във вътрешното пространство.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт