728 x 90

Opel Astra стана Автомобил на Годината в Германия в клас компактни автомобили

Новият Opel Astra е обявен за Автомобил на годината в Германия 2023 в категория компактни автомобили. Независимото експертно жури на German Car Awards избра новото поколение Astra и Astra Sports Tourer за най-добър автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го много пред конкурентите в този сегмент. Иновативните технологии за безопасност, които Opel прави достъпни

Новият Opel Astra е обявен за Автомобил на годината в Германия 2023 в категория компактни автомобили. Независимото експертно жури на German Car Awards избра новото поколение Astra и Astra Sports Tourer за най-добър автомобил от компактния клас в Германия, оценявайки го много пред конкурентите в този сегмент.

Иновативните технологии за безопасност, които Opel прави достъпни за широк кръг собственици на автомобили в компактния клас с новата Astra, убедиха групата от 27 автомобилни експерти и журналисти също толкова, колкото и широката гама от задвижвания, включително електрифицирания вариант Opel Astra plug-in хибрид.

Журито обърна внимание на впечатляващия, спортен дизайн, в комбинация с комфорта от шофирането и съотношението цена/качество, предлагано от Astra.

Престижната награда беше официално връчена вчера вечерта на церемония в Бад Дюркхайм, Германия.

„Наградата за Германски автомобил на годината в компактния клас за Astra и Astra Sports Tourer показва още веднъж, че най-новото поколение на модела е не само истински съперник, но също така притежава всичко необходимо, за да бъде безапелационен победител по всички характеристики”, каза Андреас Маркс, ръководител на Opel в Германия.

„Opel Astra се отличава в своя сегмент като истински универсален автомобил, който убеди напълно журито на конкурса. Включително това важи и за емоционални критерии като дизайн и удоволствие от шофирането, където модела ясно се отличи пред конкурентните модели“, каза Йенс Майнерс от журито на GCOTY.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт