728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Honda ще продава двигател от Civic Type R за външни проекти

От Honda обещават, че агрегатът е лесен за монтаж и може да бъде поставен в множество различни модели на пазара.

В САЩ т.нар. „палетни двигатели“ са доста разпространени, но най-често те идват във V8 форма. Сега Honda обяви лансирането на мощен 2.0-литров агрегат, който ще се предлага на клиенти в страната.

Въпросният мотор идва директно от горещия хечбек Civic Type R и има мощност от 306 конски сили. Фирмата ще го доставя в два варианта – с или без окабеляване и периферия.

Базовата версия ще струва 6800 долара, а пакетът, който добавя окабеляване и педал за газта, струва още 2210 долара. От Honda обещават, че агрегатът е лесен за монтаж и може да бъде поставен в множество различни модели на пазара.

Продажбите на палетния двигател ще започнат от 1 май тази година. Засега се предвижда предлагане само на щатския пазар и то в доста ограничени количества. Както CarThrottle съобщава, доставени ще бъдат под 100 бройки до крайни клиенти.

От официалното прессъобщение на марката до медиите става ясно, че палетният двигател няма да може да се използва в коли за употреба по обществени пътища. 2.0-литровото турбо ще може да се поставя на прототипи или състезателни коли.

Прочети още:
Glenfiddich използва отпадъци от уиски, за да зарежда камионите си за транспорт

Съвсем наскоро американската компания Mercury Marine, която се занимава с производството на външни и вътрешни двигатели за мореплаване, пусна в продажба V8 палетен двигател.

Чрез спортната си дивизия Mercury Racing, фирмата лансира 7.0-литров V8 двигател без турбо, чиято максимална мощност е 750 к.с. Агрегатът се базира на мотора LS7 на General Motors, но е сериозно преработен по отношение на всмукването на въздух и захванването с гориво.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *