728 x 90

Honda загатна за следващото поколение Civic Type R с камуфлажиран прототип

През октомври Honda за първи път заговори за следващото поколение Civic Type R. Моделът няма да дебютира поне до средата на следващата година, но марката сега показва маскиран прототип по време на развойната дейност. Нова фото сесия улавя колата на състезателната писта, където се провеждат предсерийни изпитания. Машината все още е покрита изцяло с камуфлаж,

През октомври Honda за първи път заговори за следващото поколение Civic Type R. Моделът няма да дебютира поне до средата на следващата година, но марката сега показва маскиран прототип по време на развойната дейност.

Нова фото сесия улавя колата на състезателната писта, където се провеждат предсерийни изпитания. Машината все още е покрита изцяло с камуфлаж, който не ни позволява да хвърлим поглед към финалния дизайн. Въпреки това, от сега можем да кажем, че Type R ще е по-агресивен на външен вид от Civic Si, който се продава в САЩ.

Засега Honda няма да каже какво по отношение на задвижващия агрегат за новия CTR, но по всичко личи, че спортният модел ще премине на хибридна система. Говори се за електрифициран агрегат с мощност от близо 400 к.с., но засега липсва потвърждение. Разбира се, все още на дневен ред изглежда е и вариантът за нова версия на 2.0 турбо мотора на Honda.

Honda не казва кога ще разкрие 2023 Civic Type R изцяло през следващата година. Все пак, очакваме голямата премиера през първите шест месеца на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт